Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere resultaten Nedap

Hogere resultaten Nedap
22 jul 2021 om 18:08

Nedap heeft in de eerste zes maanden van 2021 hogere resultaten geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en verwacht voor heel het jaar ook een omzetstijging. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van het bedrijf uit Groenlo.

CEO Ruben Wegman sprak van robuuste resultaten over het eerste halfjaar van 2021. “Wel zien we dat de schaarste aan componenten wereldwijd toeneemt. Bij een aantal marktgroepen heeft dat in het eerste halfjaar gezorgd voor vertragingen in leveringen en een opwaartse druk op de kostprijs. Hoewel het mitigeren van deze effecten onze hoogste prioriteit houdt, schatten wij in dat de impact van de schaarste aan componenten in de tweede helft van dit jaar verder zal toenemen.”

Toch verwacht Nedap over heel 2021 een hogere omzet dan in 2020.

In de eerste zes maanden van 2021 werd een 8 procent hogere omzet behaald op jaarbasis, van 100,7 miljoen euro. Vrijwel alle segmenten droegen bij aan deze omzetgroei, aldus Nedap.

De terugkerende omzet steeg met 15 procent op jaarbasis en is nu goed voor ruim een kwart van de totale opbrengsten van het bedrijf.

De hogere omzet en tijdelijk lagere kosten zorgden voor een operationele winst van 12,3 miljoen euro. Dat was 61 procent meer dan de 7,7 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2020. De bijbehorende marge verbeterde van 8,2 naar 12,2 procent.

De lagere kosten zijn vooral het gevolg van lagere uitgaven aan marketing & sales door beperkte reismogelijkheden en verminderde deelname aan fysieke beurzen en andere live evenementen, zei het bedrijf.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 9,8 miljoen euro. Dat was 6,2 miljoen euro een jaar geleden.

Het aandeel Nedap sloot donderdag bijna 3 procent hoger op 58,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NSI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.