AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
24 jun 2021 om 11:56

De Europese beurzen noteerden donderdag hoger, nu de markt er vrede mee lijkt te hebben dat de rentes eerder dan aanvankelijk gedacht omhoog gaan, al is het maar omdat dat moment nog altijd zeker anderhalf jaar op zich laat wachten.
 
Met dat besef rest beleggers voorlopig vooral de aandelenmarkten als beleggingsdomein.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een stijging van 0,7 procent naar 454,50 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 0,8 procent op 15.573,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 1,1 procent met een stand van 6.621,64 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,3 procent naar 7.094,85 punten.

Het Franse ondernemersvertrouwen over juni liet een stijging zien van 108 naar 113. In Duitsland kwam dit vertrouwen uit op 101,8, hoger dan de 99,2 van mei en de door economen verwachte 100,5

Vanmiddag volgen, naast de Bank of England met een rentebesluit, de definitieve raming van de groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen en de orders voor duurzame goederen.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een stijging met 380.000 tegen een aantal van 412.000 een week eerder.

Sprekers van formaat zijn in eerste instantie Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank, en verder de voorzitter van de Fed van Philadelphia Patrick Harker, van Atlanta Raphael Bostic, van St. Louis James Bullard en van New York John Williams.  

Olie noteerde donderdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 73,19 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 75,39 dollar werd betaald, een plus van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1941. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1932 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1922 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Parijs en Frankfurt lieten donderdag groene koersenborden zien, met in Parijs meer dan de helft van de hoofdaandelen op een winst van meer dan een procent.  

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,1 procent tot 4.241,84 punten, de Dow Jones index noteerde 0,2 procent lager op 33.874,24 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 14.271,73 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!