Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Biden zoekt compromis voor infrastructuurplan

Biden zoekt compromis voor infrastructuurplan
3 jun 2021 om 19:47

De Amerikaanse president Joe Biden wil 1 biljoen dollar investeren in de Amerikaanse infrastructuur, in plaats de ruim 2 biljoen dollar waarmee het Witte Huis de onderhandelingen met beleidsmakers in ging. Dit meldde The Wall Street Journal donderdag op basis van ingewijden.

Biden verlaagde zijn voorstel al naar 1,7 biljoen dollar maar zou nu bereid zijn om nog lager te zakken, aldus de zakenkrant. De Republikeinen hebben een voorstel liggen met een omvang van 928 miljard dollar.

Het moderniseren van onder meer wegen, bruggen en spoorwegen moet worden bekostigd via een verhoging van de vennootschapsbelasting. Biden wil die verhogen van 21 naar 28 procent maar zou volgens The Wall Street Journal ook hier bereid zijn tot een compromis. De president zou een voorstel hebben gedaan om een minimale vennotschapsbelasting van 15 procent in te stellen. 

Volgens het Witte Huis wil Biden de venootschapsbelasting nog steeds verhogen naar 28 procent. Voor de Republikeinen is het aanpassen van de belastingwet niet bespreekbaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.