Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones author- woensdag, 26 mei 2021 13:12 date

Beursblik: veelbelovend toekomstperspectief voor ethereum

Als de bitcoin stoom afblaast zien we beleggers vaak winst nemen en overstappen naar iets anders en in de crypomuntenarena is ether dan vaak de tweede keuze. Dat stelde WisdomTree in een rapport, dat ingaat op de merites van deze 'tweede keus' cryptomunt.

Na recente sterke prijsstijgingen zijn er verkoopgolven geweest in cryptovaluta, maar dat hoeft niet het einde van het verhaal te zijn, betoogt WisdomTree. Ook na de bitcoinboom van 2017 was er een trend om over te stappen naar ether, vervolgens naar grote alternatieve cryptomunten, de zogeheten altcoins, en uiteindelijk naar de micro-projecten.

Ether wordt gezien als een soort veilige haven voor cryptobeleggers, omdat het de tweede cryptomunt is na bitcoin, met aanhoudende vraag en een aanbod dat relatief langzaam groeit, vergeleken met de geldgroei van standaardvaluta zoals dollar, euro en yen sinds de financiële crisis 2008.

Ether is heel anders dan bitcoin, dat eerder moet worden vergeleken met goud, als waarde-opslag, volgens WisdomTree. Ether is de brandstof van het ethereum-netwerk, dat 'slimme contracten' draait op een decentraal software-platform. De transactiekosten van zulke contracten worden betaald in ether. De verwachte hoeveelheid en complexiteit van dit soort contracten bepaalt mede de prijs van de cryptomunt. 

Volgens WisdomTree heerst er bovendien veel enthousiasme bij crypto-fanaten over mogelijke nieuwe ontwikkelingen rond het Ethereum-netwerk, die het ecosysteem van crypovaluta een zetje vooruit kunnen geven.

Zo zou de opkomst van een nieuw mechanisme voor het bereiken van consensus in de slimme contracten het ethereum-netwerk op schaal kunnen brengen. Dat nieuwe mechanisme, 'Proof of Stake', zou veel minder energie vergen dan 'Proof of Work'. Omdat er inmiddels veel discussie is over de enorme hoeveelheid energie die bitcoinminers verbruiken kan dit ether ook zeker helpen, voorziet Jason Guthrie van WisdomTree.

De "gedecentraliseerde finance" die mogelijk wordt gemaakt door de  smart contracts van het ethereum-netwerk, betekent dat geautomatiseerde waardeoverdrachten mogelijk worden zonder de grote instellingen die hier in het verleden veel mee verdienden, zoals banken en effectenbeurzen. Dit zou een nieuwe standaard kunnen worden voor uitgiftes van obligaties of leningen. Als ethereum het dominante netwerk blijft in dit veld, zou dat goed zijn voor de vraag naar ether-munten, voorziet WisdomTree.

Woensdagmiddag kostten ethereum 2.819 dollar, een stijging volgens Coinmarketcap van 14 procent in de afgelopen 24 uur.

De Aandeelhouder TV

juli 30, 2021

ABN AMRO blijft positief over aandelen

juli 30, 2021

Week- en Maandafsluiting AEX en DAX – 30jul21

juli 30, 2021

Air France-KLM valt tegen | 30 juli 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 29, 2021

AEX, DAX en Herstelfonds – 29jul21

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:17

  TA van Edward Loef – ‘Klettersteig’ in Zwitserse beursindex

 • 09:22

  Beleggen tijdens het EK voetbal 2021: hoe kunt u profiteren van het EK op de beurs?

 • 08:49

  Amerikaanse arbeidsmarkt verbetert & short squeeze bij AMC Entertainment

 • 16:12

  TA van Edward Loef – Positieve koersuitbraken

 • 08:35

  Meme-aandelen weer in de schijnwerpers op kalm Wall Street

 • 16:17

  TA van Edward Loef – Nieuwe energiehype voorbij?

 • 09:40

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)

 • 08:48

  Hoe duur wordt ons vliegtuigticket? Europa opent groen

 • 17:15

  TA van Edward Loef – Zijn Amerikaanse banken te duur?

Masterclasses

 • 05 augustus

  Vooruitblik halfjaarcijfers: wat kunt u verwachten?

 • 19 augustus

  Live de Amerikaanse markt analyseren met Edward Loef

Columns

Nieuw
29 jul 17:16 Bas Heijink

EU600: Beperkt opwaarts potentieel

29 jul 11:19 Redactie

Shell op de weg terug

29 jul 09:28 Redactie

ETF v/d Week: Vergrijzing