Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Cisco overtreft verwachtingen omzetgroei

Cisco overtreft verwachtingen omzetgroei
19 mei 2021 om 22:28

Cisco heeft het afgelopen kwartaal een sterker dan verwachte stijging van de omzet geboekt, terwijl de totale productorders op jaarbasis met 10 procent stegen, wat de sterkste vraag in bijna een decennium markeerde. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse maker van netwerkdiensten, videoconferentie-tools en beveiligingssoftware.

Cisco boekte het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 1 mei, een nettowinst van 2,9 miljard dollar, in vergelijking met 2,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 0,68 dollar. Exclusief eenmalige posten kwam de winst uit op 0,83 dollar per aandeel.

De omzet steeg 7 procent van 11,98 miljard dollar vorig jaar naar 12,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Cisco rekende zelf op een winst van 0,64 tot 0,69 dollar per aandeel. Op aangepaste basis rekende het concern op een winst van 0,80 tot 0,82 dollar per aandeel. Cisco rekende op een omzetstijging van 3,5 procent tot 5,5 procent op jaarbasis.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,82 dollar per aandeel op een omzet van 12,57 miljard dollar.

Het aandeel Cisco noteerde in de elektronische handel nabeurs 6,4 procent lager.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.