Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De beste blue-chip aandelen van 2021

De beste blue-chip aandelen van 2021
14 mei 2021 om 10:01

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Elke sector heeft zijn eigen vakjargon. In de financiële sector spreekt men soms over blue-chip aandelen. Wat zijn blue-chip aandelen? Zijn deze aandelen verhandelbaar bij LYNX? En is het rendement op deze aandelen nog voldoende groot? U leest het in dit artikel over blue-chip aandelen.

Wat u hier te weten komt over blue-chip aandelen:

Blue-chip aandelen

Blue-chip aandelen: betekenis

De term ‘blue-chip aandeel’ werd voor het eerst gebruikt in 1923 door Gingold, een werknemer bij Dow Jones. Hij gebruikte de term als een verzamelnaam voor aandelen die boven 200 dollar per aandeel handelden. In die tijd was 200 dollar veel geld voor één aandeel. De term is afkomstig uit de pokerwereld, waar de blauwe chips het meeste waarde hebben.

Doorheen de jaren is de betekenis van ‘blue-chip aandeel’ een beetje veranderd. Er bestaat geen exacte definitie voor blue-chip aandelen, maar ze hebben wel typische kenmerken. Tegenwoordig wordt een blue-chip aandeel beschouwd als een groot bedrijf met een uitstekende reputatie. He

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.