Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
7 mei 2021 om 12:43

De Amerikaanse futures wezen vrijdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Daarmee houden de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van donderdag vast, na het slot van de Dow op recordniveau, gesteund door positieve bedrijfswinsten en tekenen van aanhoudende verbetering op de arbeidsmarkt.

De markt hoopt vandaag een duidelijker beeld te krijgen over de trends op de arbeidsmarkt middels de publicatie van het Amerikaans banenrapport. Economen rekenen op een stijging van het aantal banen met 1 miljoen.

“Deze week was echt een week die in het teken stond van het herstel na het coronavirus en hoe daarop gereageerd wordt met het rentebeleid”, zei analist Kiran Ganesh van UBS Global Wealth Management. “De prestaties van sommige cyclische aandelen en grondstoffen suggereren dat de heropening nog steeds op schema ligt”, aldus de analist.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten naast het banenrapport de inkoopmanagersindex van New York, de groothandelsvoorraden en het consumentenkrediet geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,2081. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2082 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2064 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

GoPro steeg voorbeurs 11,1 procent, nadat de Amerikaanse producent van actiecamera’s het afgelopen kwartaal een fors lager verlies boekte op een hogere omzet.

Beyond Meat heeft het afgelopen kwartaal een groter dan verwacht verlies geboekt. Het concern zei dat de coronaviruspandemie zijn tol blijft eisen. De producent van vleesvervangers noteerde voorbeurs 7,2 procent lager.

News Corp boekte het afgelopen kwartaal een 3 procent hogere omzet, gesteund door positieve wisselkoerseffecten, een solide groei bij de digitale vastgoed-, boekuitgeverij- en Dow Jones-divisies. Er was nog geen handel in het aandeel voorbeurs. Het aandeel steeg 2,5 procent in de nabeurs handel.

Onder andere Nikola publiceert vrijdag kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,8 procent hoger op 4.201,55 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 34.546,10 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 13.632,84 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.