AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Beurzen hoger van start op eerste handelsdag van mei

Beurzen hoger van start op eerste handelsdag van mei
3 mei 2021 om 08:51

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De S&P 500 sloot 0,72% lager op 4.181 punten en de Nasdaq ging met 0,85% omlaag tot 13.962 punten. Daarmee is de Nasdaq voorlopig afgeketst op de weerstand en laat een uitbraak mogelijk nog even op zich wachten. De maand april werd overigens wel met mooie winsten afgesloten; meer dan 5% voor de S&P en 5,4% voor de Nasdaq. Sterke cijfers van onder andere Apple en Facebook hielpen de indices omhoog afgelopen week, maar er zijn ook zorgen. De coronacrisis blijft als een donkere wolk boven de economie hangen en de wereldwijde chiptekorten drukken mogelijk ook op de potentiele groei.

Op vrijdag werd ook bekend dat de persoonlijke inkomens in maart in de VS met ruim 21% zijn gestegen, vooral dankzij de cheques die de Amerikanen ontvingen vanwege het enorme steunpakket. De verwachting is nu dat de inflatie zal stijgen tot 3%, waardoor de zorgen over rentestijgingen zullen toenemen. De inkoopmanagersindex van Chicago toonde vrijdag ook de sterkste groei in bijna 40 jaar. Het consumentenvertrouwen van Michigan steeg in april harder dan eerder bleek uit een voorlopig cijfer.

Aankomende week gaat het cijferseizoen door en verwerken …

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!