Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AbbVie verhoogt outlook

AbbVie verhoogt outlook
30 apr 2021 om 14:10

AbbVie heeft in het eerste kwartaal van 2021 goede resultaten geboekt en verhoogde de outlook voor het hele boekjaar. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut. 

“We zijn 2021 uitstekend begonnen, met sterke prestaties met onze kerntherapieën, en inkomsten en winstcijfers die in het eerste kwartaal boven onze verwachtingen lagen”, aldus CEO Richard Gonzalez in een toelichting. 

De winst per aandeel kwam uit op 1,99 dollar, tegenover 2,02 dollar een jaar geleden.

Op aangepaste basis kwam de winst op 2,95 dollar per aandeel uit. Een jaar eerder was dit nog 2,42 dollar per aandeel. De analistenconsensus samengesteld door FactSet rekende op een aangepaste winst per aandeel van 2,81 dollar. 

De omzet bedroeg afgelopen kwartaal 13,0 miljard dollar, ofwel een stijging van 51 procent op gerapporteerde basis. Ook dat is beter dan verwacht. De gemiddelde analist rekende op een omzet van 12,8 miljard dollar.

Outlook 

AbbVie verhoogde vrijdag de outlook voor het hele boekjaar. De winst per aandeel zal volgens het bedrijf tussen 7,27 en 7,47 dollar uitkomen. Eerder was dit nog tussen 6,69 en 6,89 dollar per aandeel. 

De aangepaste winst per aandeel zal 12,37 en 12,57 dollar bedragen. Dat was in een eerdere raming nog 12,32 tot 12,52 dollar.

CEO Gonzalez zei dat de nieuwe producten van ABbVie “indrukwekkende” prestaties laten zien. Daarbij denkt hij dat een dozijn nieuwe producten in de komende twee jaar goedkeuring zal krijgen van de toezichthouders, waarvan vijf al dit jaar.

Het aandeel AbbVie opent vermoedelijk bijna 2 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Abbvie

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.