Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PostNL verhoogt outlook 2021

PostNL verhoogt outlook 2021
26 apr 2021 om 07:29

PostNL heeft de outlook voor het lopende jaar verhoogd. Dit bleek maandag uit een bericht van het postbedrijf. 

“We hebben een goed begin van 2021 gehad en de ontwikkelingen sinds het tweede kwartaal van vorig jaar kunnen voortzetten. Uit onze resultaten blijkt ook nu weer onze veerkracht en flexibiliteit tijdens de aanhoudende ongekende omstandigheden”, zei CEO Herna Verhagen in een toelichting.

PostNL rekent voor 2021 op een genormaliseerde EBIT van ten minste 250 miljoen euro “dankzij het aanhoudende sterke winstmomentum in het eerste kwartaal”.

Naast een genormaliseerde EBIT van minimaal 250 miljoen euro, verwacht PostNL ook een vrije kasstroom van meer dan 225 miljoen euro.

Bij de jaarcijfers begin maart zei PostNL nog in het lopende jaar een vrije kasstroom van 200 tot 230 miljoen euro en een genormaliseerd bedrijfsresultaat in de range van 205 tot 225 miljoen euro te voorzien. Dat was al een opwaarts bijstelling, want eerder gaf PostNL aan te rekenen op een genormaliseerd bedrijfsresultaat van minstens 185 miljoen euro.

Afgelopen kwartaal behaalde PostNL, zo bleek maandag, een omzet van 960 miljoen euro, ruim meer dan de 701 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2020. De genormaliseerde EBIT steeg van 15 miljoen naar 130 miljoen euro met een vrije kasstroom van circa 160 miljoen euro.

De kwartaalresultaten waren “circa 50 miljoen euro beter dan verwacht als gevolg van het effect van de lockdown, die langer duurt dan werd aangenomen. Bij zowel Pakketten als Mail in Nederland, met een genormaliseerde EBIT van respectievelijk circa 90 miljoen en circa 60 miljoen euro, waren de resultaten ruim hoger dan de marktverwachting”, schreef PostNL


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers PostNL

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.