Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De AEX consolideert binnen de stijgende trend & Nasdaq aast op uitbraak

De AEX consolideert binnen de stijgende trend & Nasdaq aast op uitbraak
26 apr 2021 om 12:31

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

In de technische analyse van vorige week hebben we uitgebreid stilgestaan bij de negatieve divergentie die is ontstaan in de RSI-indicator. Dit fenomeen dat ontstaat als de koers nog hogere toppen vormt terwijl de RSI lagere toppen laat zien is doorgaans negatief. Een mogelijke trend omkeer wordt vaak vroegtijdig gesignaleerd door negatieve divergentie in de RSI en ook nu was deze indicatie weer correctie. De koers viel op maandag omlaag en op dinsdag zagen we zelfs een flinke koersval van circa 1,6%.

Op dat moment werd de AEX echter opgevangen door de stijgende trendlijn(oranje lijn) die nu zichtbaar is op de grafiek. Vanaf hier is de Nederlandse beurs weer opgeveerd en lijkt een diepere correctie vooralsnog voorkomen. Het moge duidelijk zijn dat het technisch beeld van de AEX erg sterk is en dat we nu slechts kunnen spreken van een consolidatie binnen de stijgende trend. Om de stijgende trend te kunnen hervatten willen we een uitbraak en slotstand boven de weerstand op 718,5 punten zien. Na een uitbraak kan de Amsterdamse beurs de stijging voortzetten richting het eerder besproken koersdoel op circa 745 punten. Dit is n

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.