Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Focus op kwartaalcijfers en ECB rentebesluit & ABN Amro krijgt witwasboete

Focus op kwartaalcijfers en ECB rentebesluit & ABN Amro krijgt witwasboete
19 apr 2021 om 08:51

Het enthousiasme onder beleggers was afgelopen week groot. Sterke cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen, afnemende jobless claims en een stijgende inflatie wakkerden het optimisme onder beleggers aan. De S&P 500 sloot afgelopen vrijdag met een winst van 0,36% opnieuw op een record van 4.185 punten. De Dow Jones staat eveneens op een record, maar de Nasdaq blijft nog achter. De technologiebeurs ging op vrijdag 0,10% omhoog tot 14.052 punten. De kwartaalcijfers van de Amerikaanse grootbanken werden de afgelopen week eveneens goed ontvangen en stellen beleggers een optimistisch kwartaalcijferseizoen in het vooruitzicht.

Momenteel staan de Amerikaanse futures gemixt. De Dow en de S&P 500 staan licht lager en de Nasdaq juist nipt hoger. Die eerste twee hebben 4 positieve weken achter de rug en de Nasdaq is 3 weken op rij gestegen. Deze week zal blijken of de fors opgelopen koersen kunnen worden verantwoord met sterke cijfers. Aankomende week staan de eerste grote namen op de agenda en in totaal doen 72 bedrijven uit de S&P 500 verslag.  Zo komen Coca-Cola, IBM, Netflix en Intel met cijfers naar buiten. 

Olie-overschot bijna weg

U kunt het zich vast nog herinneren.

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.