Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street verdeeld

Wall Street verdeeld
13 apr 2021 om 19:31

Het beeld op Wall Street is dinsdag verdeeld met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 noteert 0,1 procent hoger, de Dow Jones index daalt 0,5 procent en de Nasdaq wint 0,7 procent.

Beleggers maken zich op voor het cijferseizoen, dat woensdag van start gaat met de kwartaalcijfers van onder meer Goldman Sachs, Wells Fargo en JPMorgan.

“Dat de resultaten een stuk hoger zullen liggen dan vorig jaar, is geen verrassing. De vraag is alleen: hoe hoog? En kunnen bedrijven de hooggespannen verwachtingen van analisten nog overtreffen?”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Veel aandacht gaat dinsdag uit naar inflatiecijfers uit de Verenigde Staten, zeker gezien de recente rentevrees.

Volgens valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe is “de inflatie niet zo ver uit de bocht geschoten als waar markten zich voor schrap hadden gezet.”
 
In maart kwam de inflatie in de VS op jaarbasis uit op 2,6 procent, waarbij de energieprijzen met 5 procent stegen. Sammani wees op de marktverwachtingen vooraf. “Door de sterke boodschap van de Fed hielden de markten rekening met een cijfer zo gek als 3, 4 of zelfs 5 procent.”

De kerninflatie kwam in maart uit op 0,3 procent, waar 0,2 procent werd verwacht. Op jaarbasis was de kerninflatie 1,6 procent.

Een vat WTI-olie werd 1,0 procent duurder op 60,27 dollar. De OPEC verhoogde dinsdag zijn prognose voor de verwachte groei van de vraag naar olie in 2021.

De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1927.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Johnson & Johnson daalde 2,0 procent. Amerikaanse toezichthouders willen het prikken met het coronavaccin van J&J tijdelijk stopzetten nadat bij zes vrouwen bloedstolsels zijn vastgesteld. Eén persoon is inmiddels overleden. Onderzoek moet uitwijzen of het vaccin veilig kan worden blijven ingezet. J&J zei dinsdag in een reactie dat het met de autoriteiten samenwerkt en zal de uitrol in Europa uitstellen.

Sectorgenoten BioNTech, dat zijn vaccin ontwikkelde met Pfizer, en Moderna lijken tot nog toe geen last te hebben van problemen met hun coronavaccins. BioNTech en Moderna stegen dinsdag 5 tot 6 procent. Pfizer ging licht hoger. AstraZeneca, dat ook geplaagd wordt door stollingsproblemen bij zijn vaccin, daalde 0,8 procent.

Boeing heeft in het eerste kwartaal ruim de helft meer vliegtuigen afgeleverd dan in dezelfde periode een jaar eerder. In de eerste drie maanden van 2021 werden 77 commerciële toestellen afgeleverd, waarvan 63 stuks van het model Boeing 737. Een jaar eerder leverde Boeing slechts 50 verkeersvliegtuigen af, toen als gevolg van de impact van de coronacrisis. Het aandeel steeg 1,0 procent.

Nvidia steeg maandag al 5,6 procent en dinsdag komt daar 2,5 procent bij. De fabrikant van onder meer videokaarten en chipsets kwam maandag met een positieve update over het eerste kwartaal.

Volgens Bloomberg wil de Duitse toezichthouder voorkomen dat Facebook via WhatsApp nog langer data verzamelt. Ongeveer 60 miljoen Duitsers gebruiken WhatsApp. Facebook steeg 0,3 procent.

Het Aziatische Grab zal in de komende maanden met behulp van special purpose acquisition company Altimeter Growth een notering op Nasdaq krijgen. Dit liet de onderneming dinsdag weten. Grab, vooral actief in Zuidoost-Azië met maaltijdbezorging, taxidiensten en online betalingen, haalt met de beursgang naar verwachting 4,5 miljard dollar op.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.