Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen hoger richting weekend

Europese beurzen hoger richting weekend
26 mrt 2021 om 18:30

De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De STOXX Europe 600 index sloot 0,9 procent in de plus op 426,93 punten. De Duitse DAX steeg ook 0,9 procent bij een slot van 14.748,94 punten, de Franse CAC 40 won 0,6 procent met een stand van 5.988,81 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 1,0 procent in het groen op 6.740,59 punten.

Analist Michael Hewson van CMC Markets sprak van een positief einde van een rommelige week, waarin beleggers zich zorgen maakten over de verlenging van coronalockdowns in Europa.

“Beleggers lijken het glas als half vol te zien”, aldus Hewson. “Ondanks zorgen over een derde coronagolf in Europa, heeft men vertrouwen in het mondiale economische herstel.”

Volgens de marktanalist maken de aandelenmarkten zich vooralsnog weinig zorgen over het containerschip dat het Suezkanaal blokkeert, omdat er van uit wordt gegaan dat dit begin volgende week wordt opgelost.

Olie werd vrijdag ruim 4 procent duurder en wist daarmee het verlies van donderdag grotendeels goed te maken.

Op macro-economisch vlak toonde de Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland in maart een stijging. De samengestelde index voor de industrie en de handel steeg naar 96,6 in maart. Er was door economen vooraf gerekend op een stand van 93,0.

De deelindex voor de huidige situatie bedroeg 93,0 en voor de toekomstige ontwikkeling ging de deelindex naar 100,4.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1795.

Bedrijfsnieuws

Oliefondsen stegen mee met de olieprijzen. Royal Dutch Shell steeg ruim 2 procent en BP zelfs 3 procent.

Aviva heeft een overeenkomst gesloten met Allianz over de verkoop van Aviva Polen voor een bedrag van 2,5 miljard euro. Aviva en Allianz stegen tot 0,4 procent.

In Parijs voerde ArcelorMittal de lijst aan met een winst van bijna 9 procent vanwege het optimisme over het economisch herstel, en leverde Safran met een verlies van 1,1 procent het meest in.

In Frankfurt was Covestro koploper met een stijging van ruim 4 procent en sloot BASF de rij nadat het aandeel 0,9 procent daalde. De verliezen op de Duitse beurs waren verder beperkt.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de indexen op Wall Street hoger. De S&P 500 en de Dow Jones index stegen tot 0,8 procent en de Nasdaq won 0,4 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Flow Traders

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.