Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterke jaarstart voor Credit Suisse

Sterke jaarstart voor Credit Suisse
16 mrt 2021 om 09:34

Credit Suisse is het jaar 2021 sterk begonnen, waarbij de winst in zowel januari als februari tot het hoogste niveau in tien jaar steeg. Dit maakte de Zwitserse bank dinsdagochtend bekend bij een door Morgan Stanley georganiseerde bijeenkomst.

Credit Suisse sprak in februari al van positieve ontwikkelingen, toen de bank met cijfers over het vierde kwartaal van 2020 kwam. Dinsdag op de conferentie laat CEO Thomas Gottstein weten dat die trend doorzette.

De investeringsbank van Credit Suisse profiteerde van emissies op de kapitaalmarkten, maar ook van sterke handelsactiviteiten. De omzet van de investeringsbank steeg met meer dan 50 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De vermogensbeheertak profiteerde dan weer van toegenomen activiteiten onder klanten.

De nettorentebaten stabiliseren bovendien, aldus Credit Suisse, en de terugkerende fee- en commissievergoedingen stegen door.

“Ondanks de aanhoudende Covid-19-pandemie, blijven onze kredietverliezen beperkt”, zei Credit Suisse. Signalen die wijzen op een herstel van de wereldeconomie hadden een positieve impact op de kredietverliezen.  

Op 22 april publiceert Credit Suisse de resultaten over het eerste kwartaal.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.