Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Futures wijzen op hogere opening Wall Street
11 mrt 2021 om 12:43

De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,7 procent in het groen.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend voort, nadat de Dow Jones Industrial Average woensdag op recordniveau sloot, toen beleggers overstapten op banken en andere economische gevoelige sectoren.

Wall Street kreeg woensdag een extra duw in de rug, nadat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het coronasteunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar goedkeurde. De Amerikaanse president Joe Biden is van plan het wetsvoorstel vrijdagmiddag te ondertekenen.

De Dow steeg woensdag meer dan 450 punten naar een recordniveau, nadat nieuwe inflatiegegevens een gematigde stijging lieten zien en de vrees voor een snelle rentestijging afnam.

De winsten voor waarde-aandelen en verliezen voor momentumgedreven tech-aandelen beginnen inmiddels een bekend patroon te worden. Toch waren het vanochtend vooral tech-aandelen die op de Europese aandelenmarkten de wind in de rug hadden.

De hogere rentes hebben het relatieve waarderingsverschil tussen veiligere obligaties en risicovollere aandelen iets verkleind.

“Beleggers verwachten dat de obligatierente verder zal stijgen”, zei marktanalist Fawad Razaqzada. van ThinkMarkets. “De potentiële winst in Amerikaanse aandelen wordt daardoor verder beperkt”, voegde hij toe.

Donderdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolg door vacaturecijfers over januari.

De euro/dollar noteerde op 1,1965. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1927 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1925 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 1,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
Oracle noteerde voorbeurs 5,2 procent lager, hoewel de Amerikaanse softwareproducent woensdagavond over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde. De producent verhoogde het dividend met 33 procent.

JD.com, de Chinese online retailer met een notering in New York, steeg voorbeurs 6,0 procent. Het e-commercebedrijf rapporteerde over het vierde kwartaal een hogere winst en omzet. Het aantal actieve gebruikers steeg afgelopen jaar met ruim 30 procent naar 472 miljoen.

British American Tobacco investeert 177 miljoen dollar in cannabisberijf Organigram. Het aandeel Organigram steeg voorbeurs 35,0 procent.

GameStop daalde voorbeurs 7,6 procent, nadat het videogamebedrijf en favoriet van WallStreetBets woensdag 7,3 procent hoger sloot.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 3.898,81 punten. De Dow Jones index eindigde 1,5 procent in het groen op 32.297,02 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 13.068,83 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.