Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 8 maart 2021 19:40

Tech lager op groen Wall Street

De Amerikaanse beurzen koersten maandag hoger, met uitzondering van techbeurs Nasdaq.

De toonaangevende S&P 500 index noteerden tot 0,8 procent in het groen, terwijl de Dow Jones-index zelfs 2,0 procent won. Techbeurs Nasdaq leverde juist 0,7 procent in. 

De Dow Jones-index steeg voorbij het recordniveau van 32.000 punten, ondanks een stijging van de obligatierentes en koerszwakte bij tech-aandelen. Wel werd het steunplan van 1,9 biljoen dollar van de Amerikaanse president Joe Biden afgelopen weekend goedgekeurd door de Senaat. Dit zal naar verwachting het tempo van het economisch herstel opvoeren en ook leiden tot meer inflatie.

Geldbeheerders stappen daarom van staatsleningen en technologiefondsen over naar banken en energie-aandelen die waarschijnlijk met de economie mee zullen herstellen.

"Dit is wat ik noem een sluipcorrectie", aldus marktstrateeg Keith Lerner van Truist Advisory Services. "Er stroomt geen geld uit de markt, maar het gaat gewoonweg naar andere namen", aldus Lerner. 

Maar na een flinke verkoopgolf in de afgelopen weken, is de koersdaling bij enkele hoogvliegers van vorig jaar wat te ver doorgeschoten, zo vindt Lerner. De correctie van deze aandelen zal volgens hem dan ook spoedig ten einde komen. "Ik denk dat de tienjaarsrentes spoedig zullen stabiliseren. De vooruitzichten voor aandelen zijn gunstig."

Ook miljardair en investeerder David Tepper, oprichter van Appaloossa Management, sprak maandag de verwachting uit dat de obligatierentes zullen stabiliseren. Vooral vanuit Japan ziet Tepper een hernieuwde interesse in aandelen. "Het is momenteel zeer moeilijk om negatief te zijn over de beurzen", concludeerde Tepper. 

Hernieuwd optimisme rond financials als Goldman Sachs en American Express, die profiteren van hogere rentes en een heropening van de economie, hielpen de Dow Jones-index maandag omhoog. 

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention zei maandag dat Amerikanen die volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus in kleine groepen bijeen mogen komen, maar waarschuwde wel dat mondkapjes en voldoende afstand alsnog nodig zijn om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 

De olieprijs daalde tot 68,09 dollar, na een sprong tot boven 70 dollar na een aanval op de Saoedische oliehaven Ras Tanura door Jemenitische Houthi-strijders. De haven is de grootste exporthaven van ruwe olie in de wereld.
 
De euro/dollar noteerde op 1,1860. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1918 op de borden.

Bedrijfsnieuws

General Electric is dichtbij een deal van meer dan 30 miljard dollar om zijn vliegtuigverhuurbedrijf te combineren met het Ierse AerCap Holdings, volgens bronnen. Een aankondiging wordt maandag verwacht. Het aandeel stond 4,9 procent hoger.

Tesla leverde opnieuw 2,8 procent. Het aandeel daalde afgelopen vier handelsdagen al met 17 procent.

McAfee verkoopt zijn Enterprise tak aan een consortium onder leiding van Symphony Technology Group voor 4 miljard dollar. De transactie wordt naar verwachting nog voor het eind van 2021 afgerond. Het aandeel McAfee steeg 13,1 procent.

DuPont heeft Laird Performance Materials van Advent International gekocht voor 2,3 miljard dollar. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond worden. Het aandeel DuPont steeg 2,7 procent. 

De Universiteit van Oxford, die samen met AstraZeneca een vaccin tegen het coronavirus ontwikkelde, verzet zich tegen de beursgang van een startup achter die samenwerking. Het aandeel AstraZeneca steeg met 2,1 procent.

Huawei heeft buiten China marktaandeel verloren op het gebied van apparatuur voor mobiele telefonie, volgens een onderzoeksbureau. Dit wijst erop dat de Amerikaanse campagne tegen het Chinese technologiebedrijf vruchten begint af te werpen. Het marktaandeel daalde volgens Dell'Oro Group van 22 naar 20 procent vorig jaar, terwijl rivalen Ericsson en Nokia terrein wonnen met 35 en 25 procent marktaandeel, buiten China. Nokia won in New York 1,7 procent. 

De Aandeelhouder TV

april 9, 2021

April hele vervelende beursmaand

april 9, 2021

AEX week 14 2021 – Pauze voor de bulls….

april 9, 2021

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

april 9, 2021

Kooptip: SBM Offshore veel te laag gewaardeerd ⚓ | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:59

  TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

 • 08:37

  Zeven Chinese bedrijven plekje op zwarte lijst & Europa opent status quo

 • 17:54

  TA van Edward Loef – Brandstofaandelen zonder brandstof?

 • 15:03

  Aandeel KPN: nieuwe overnamegeruchten stuwen koers KPN

 • 14:58

  De AEX en BEL20 zien beide twee wijzigingen

 • 08:27

  Aanzet minimale vennootschapsbelasting gegeven & CEO Credit Suisse wankelt

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Instapmomenten Ford, GM & Tesla

 • 15:35

  Aandeel Alibaba: bevindt zich in het vizier van de Chinese overheid

 • 09:03

  ETF van de week: WisdomTree Physical Palladium (VZLB)

Masterclasses

 • 15 april

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
09 apr 17:02 Redactie

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

09 apr 16:45 Nico Inberg

Dit weekend in het Beursmagazine [Video]

09 apr 09:55 Nico Inberg

Dubbele pet zakenbank bij emissie Viacom