Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Corbion

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Corbion
8 mrt 2021 om 14:33

Barclays heeft het koersdoel op Corbion licht verhoogd van 48,00 naar 50,00 euro bij een ongewijzigd Overwogen advies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de Britse bank.

De analisten zijn te spreken over de autonome omzetgroei van 11 procent van de kernactiviteiten in het vierde kwartaal. De outlook voor 2021 van deze graadmeter vindt Barclays “robuust”, omdat Corbion mikt op een autonome omzetgroei van de kernactiviteiten aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 4 tot 7 procent.

De korte termijn verwachting voor de marge is minder overtuigend, omdat Corbion meer gaat investeren om de lange termijn groei te ondersteunen, aldus de analisten. In 2025 moet de EBITDA-marge meer dan 17 procent zijn, maar op korte termijn is die volgens Barclays rond de 15 procent, tegenover 16,2 procent in 2020.

De verwachting van een lagere marge en valutategenwinden zorgen voor een neerwaartse bijstelling van de ramingen van Barclays in 2021 en 2023, met respectievelijk 6 en 2 procent.

Desalniettemin zijn de analisten positiever over de lange termijn vooruitzichten, onder meer door een verwachte verbetering van de autonome groei bij Sustainable Food Solutions en meer optimisme rond de mogelijkheden van Corbions algenproducten.

Het aandeel Corbion noteerde maandag bijna 3 procent lager op 42,25 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.