Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX index wacht op nieuwe impuls en ABN AMRO breekt uit

AEX index wacht op nieuwe impuls en ABN AMRO breekt uit
8 mrt 2021 om 12:56

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Vorige week maandag zagen we een fors hogere opening, maar waarschuwde ik voor het feit dat het gevaar nog niet geweken was. Het sterke begin van de week kreeg gedurende de week dan ook geen vervolg. We zagen zelfs opnieuw zwakte en de AEX-index is wederom de steun gaan testen.

Als we nogmaals naar de grafiek kijken en objectief de balans weer opmaken kunnen we het volgende concluderen. De AEX-index is uit het stijgende trendkanaal (geel) gezakt en bevindt zich nu in een consolidatiefase. De doorbraak van dit stijgende trendkanaal is echter nog geen reden voor grote zorgen. Op korte termijn is daarmee de stijgende trend stilgelegd, maar belangrijke steunniveaus zijn nog altijd intact.

De eerste steun zien we rond de 648/650 punten, waar de index de afgelopen tijd al tweemaal werd opgevangen. Ook ligt hier het 50-daags voortschrijdende gemiddelde (blauwe lijn) dat als een beweeglijk steunniveau dient. Een doorbraak en slotstand onder dit niveau zal een diepere correctie richting de 632 punten uitlokken.

Op korte termijn is het belangrijk dat de Amsterdamse beurs boven de 671,5 (top 25 februari) breekt en sluit. Een uitbraak

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.