Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Galapagos geen impact op sperma (filgotinib)

Galapagos geen impact op sperma (filgotinib)
4 mrt 2021 om 10:12

Het middel filgotinib van Galapagos lijkt niet vaker te leiden tot een sterke afname van de spermaconcentratie bij mannelijke patiënten dan bij het gebruik van een placebo. Dat zou blijken uit tussentijdse resultaten van de MANTA en MANTA-RAy veiligheidsstudies van Galapagos.

In de studie, waaraan 248 patiënten deelnamen, werd na dertien weken bij 8,3 procent van de patiënten die het placebo kregen een afname van de spermaconcentratie van 50 procent of meer vastgesteld. Bij patiënten die filgotinib kregen, was dit 6,7 procent. De resultaten zijn niet bedoeld voor statistische vergelijking, merkte Galapagos daarbij op.

De studie vond geen nieuwe zaken ten aanzien van de veiligheid van het kandidaatgeneesmiddel. Galapagos zal de tussentijdse data indienen bij de regelgevende instanties.

Na afronding van de studies zullen de volledige resultaten worden ingediend voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift.

Filgonitib is goedgekeurd door de Europese Commissie en Japan, maar niet in de Verenigde Staten, omdat de regelgevers daar extra studies verlangden. Partner Gilead stapte daarom uit de samenwerking met Galapagos voor het vermarkten van dit middel, dat onder andere dient tegen reumatoïde artritis.

De tussentijdse data van de veiligheidsstudies MANTA en MANTA-Ray voor mannelijke patiënten bij filgotinib kunnen bijdragen aan een mogelijke toekomstige goedkeuring in de VS voor interne ontstekingen, en daarmee een negatieve schaduw over het aandeel wegnemen, stelde Jefferies donderdag in een reactie op de berichtgeving.

Het aandeel Galapagos steeg donderdag 3,5 procent.

Update: om analistencommentaar en koersinformatie toe te voegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.