Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

MDxHealth ziet volumeherstel op kwartaalbasis

MDxHealth ziet volumeherstel op kwartaalbasis
3 mrt 2021 om 07:24

(ABM FN) MDxHealth heeft in het vierde kwartaal de volumes zien aantrekken, maar over heel 2020 liep de omzet terug. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers van het Waalse biotechbedrijf.

“Hoewel de pandemie voor de nodige uitdagingen zorgde en een flinke impact had op de markt, boekten we significante vooruitgang in het behalen van onze doelen”, aldus CEO Michael McGarrity in een toelichting.

De omzet bedroeg afgelopen jaar 18,5 miljoen dollar, een daling van 16 procent ten opzichte van de 21,9 miljoen dollar een jaar eerder.

De volumes voor ConfirmMDx daalden in 2020 met 18 procent op jaarbasis, terwijl de volumes voor SelectMDx met 39 procent terugliepen. In het vierde kwartaal ging het op dalingen van respectievelijk 28 en 29 procent op jaarbasis. Dit is te wijten aan de coronacrisis, aldus MDxHealth, want op kwartaalbasis namen de volumes in het vierde kwartaal met respectievelijk 3 en 6 procent toe.

Onder de streep resteerde een nettoverlies van 28,7 miljoen dollar tegen een verlies van 33,0 miljoen dollar een jaar eerder.

Eind 2020 had MDxHealth circa 16 miljoen dollar in kas. In januari haalde het bedrijf evenwel 25 miljoen euro, of omgerekend 30,4 miljoen dollar, op via een kapitaalverhoging.

Outlook

MDxHealth gaf geen concrete outlook, maar verwacht wel een verdere adoptie van SelectMDx en ConfirmMDx in de urologiemarkt.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.