Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 2 maart 2021 18:23

Europese beurzen sluiten hoger

De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten, nadat eerder op de dag de winsten van maandag nog leken te worden ingeleverd, nadat een Chinese toezichthouder waarschuwde voor een bubbel op de wereldwijde financiële markten.

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,2 procent hoger op 413,23 punten. De Duitse DAX steeg 0,2 procent naar 14.039,80 punten. De Franse CAC 40 won 0,3 procent tot 5.809,73 punten. De Britse FTSE steeg 0,4 procent naar 6.613,75 punten.

Lagere prijzen voor grondstoffen zetten de markten onder druk, maar uiteindelijk bleven de winsten toch overeind. Wall Street stond dinsdagmiddag wel in het rood, corrigerend van de sterke stijging van maandag. 

Een golf positieve bedrijfsresultaten hielp het sentiment. De recente stijging van rendementen op obligaties, en zorgen over het beleid van centrale banken nu de wereldeconomie de draai gaat maken van coronavirusbeperkingen naar heropening en economisch herstel, bleven als macro-economische thema’s op de achtergrond de stemming bepalen.

“Beleggers peinzen over de vraag of de Federal Reserve zijn toon zal wijzigen, ten aanzien van de recente ambivalentie naar aanleiding de recente sterke stijging van de obligatierendementen”, stelde analist Michael Hewson van CMC Markets. 

Lagere olieprijzen drukten aanvankelijk de koersen van aandelen zoals Shell en BP omlaag, zei Hewson, maar deze druk viel uiteindelijk weer weg.

De centrale bank van Australië wijzigde zijn monetaire beleid niet, maar blijft zeer attent op mogelijke aanpassingen op het moment dat de markt daar om vraagt.

Er waren een paar economische cijfers. De inflatie van de eurozone gaf nog geen reden tot zorg. De stijging van de consumentenprijzen van de eurozone hield in februari met 0,9 procent gelijke tred met de plus die over januari werd opgetekend.

De Duitse detailhandelsomzet daalde bovendien forser dan verwacht in januari. Samen met december is de terugval door de nieuwe lockdown 13,2 procent, bijna het dubbele van de 7,5 procent vorig voorjaar,  merkte Citigroup op.

In Duitsland bleef de werkloosheid in februari stabiel. 

De olieprijs steeg licht. Een april-future West Texas Intermediate stond  0,7 procent in het groen op 60,64 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 63,63 dollar werd betaald, een daling van 0,1 procent. Later deze week komt oliekartel OPEC+ bijeen. Vermoedelijk wordt besloten om de productie te verhogen, maar onduideijk is met hoeveel.

De euro/dollar noteerde op 1,2074. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2005 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2043 op de borden.

Bedrijfsnieuws

HelloFresh ging onderuit met 6,5 procent, hoewel het bedrijf zijn recent verhoogde doelstelling voor 2020 overtrof, met een marge van 13,5 procent. Voor 2021 blijft de maaltijdbezorger rekenen op 20 tot 25 procent groei met een marge van 9 tot 12 procent. 

De Britse huizenbouwer Taylor Wimpey was eerst een uitblinker in Londen na jaarcijfers, maar eindigde uiteindelijk vlak. Hoewel de winst met 67 procent daalde, gaat het bedrijf weer dividend uitkeren.

Het Zwitserse chocoladebedrijf Lindt & Sprüngli viel in de smaak met een optimistische vooruitblik. De omzet smolt weg met 6 procent vorig jaar, maar moet volgend jaar weer met zo’n 6 tot 8 procent opstijven, volgens Lindt. Het aandeel steeg 3,3 procent.

Boohoo, de online-modewinkel, krijgt mogelijk een importverbod in de Verenigde Staten aan zijn broek, meldde Sky News, omdat de producten van het bedrijf mogelijk niet slaafvrij zijn. Aandelen daalden met 7 procent in Londen.   

Financials zoals BNP Paribas, Allianz en Axa konden koerswinsten van 1,5 tot 2,5 procent bijschrijven.

Autofabrikant Daimler werd 2,5 procent meer waard in Frankfurt. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond sluitingstijd in Europa lager, met een verlies van 0,6 procent voor de brede S&P500-index en van 1,1 procent voor technologie-index Nasdaq.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2021

April hele vervelende beursmaand

april 9, 2021

AEX week 14 2021 – Pauze voor de bulls….

april 9, 2021

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

april 9, 2021

Kooptip: SBM Offshore veel te laag gewaardeerd ⚓ | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:59

  TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

 • 08:37

  Zeven Chinese bedrijven plekje op zwarte lijst & Europa opent status quo

 • 17:54

  TA van Edward Loef – Brandstofaandelen zonder brandstof?

 • 15:03

  Aandeel KPN: nieuwe overnamegeruchten stuwen koers KPN

 • 14:58

  De AEX en BEL20 zien beide twee wijzigingen

 • 08:27

  Aanzet minimale vennootschapsbelasting gegeven & CEO Credit Suisse wankelt

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Instapmomenten Ford, GM & Tesla

 • 15:35

  Aandeel Alibaba: bevindt zich in het vizier van de Chinese overheid

 • 09:03

  ETF van de week: WisdomTree Physical Palladium (VZLB)

Masterclasses

 • 15 april

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
09 apr 17:02 Redactie

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

09 apr 16:45 Nico Inberg

Dit weekend in het Beursmagazine [Video]

09 apr 09:55 Nico Inberg

Dubbele pet zakenbank bij emissie Viacom