Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht
1 mrt 2021 om 12:29

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

De AEX index is de afgelopen week verder gecorrigeerd, maar technisch is de schade vooralsnog beperkt gebleven. In november is de huidige stijgingscyclus van start gegaan en nog altijd zien we een patroon van hogere toppen en bodems. Belangrijk is het feit dat de index nog altijd boven de 632(laatste bodem) punten noteert. Hier vormde de Amsterdamse beurs eind januari een bodem boven op de top van begin 2020.

Bij de huidige correctie is de koers echter wel teruggezakt tot onder de voormalige top op 667,8(top 25 januari). Hiermee boet de AEX iets aan kracht in, maar vooralsnog is de stijgende trend dus nog intact. Het is nu wachten op een ommekeer. De AEX wist op vrijdag een potentiële bodem te vormen rond het 50-daags voortschrijdende gemiddelde (blauwe lijn) op 647,9 punten. Bij een eventuele doorbraak onder dit niveau moeten we rekening houden met een diepere correctie richting de 632 punten.

Op vrijdag werd ook een zogeheten Doji candle gevormd, waarbij het lichaam een streepje vormt en de schaduwen van de candle groot zijn. Deze doji toont aan dat kopers en verkopers elkaar in evenwicht houden en dat mogelijk een trend

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.