Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ING

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ING
1 mrt 2021 om 07:42

Berenberg heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 8,40 naar 10,70 euro en handhaaft het koopadvies, na de jaarcijfers, waar de bank een zeer sterke boodschap had over de kwaliteit van de leningen.

De bank ziet de risicokosten in 2021 “bewegen van 43 basispunten in 2020 in de richting van de 25 basispunten die de richtlijn is voor de gehele cyclus.” Dit was volgens Berenberg één van de meest expliciete en positieve boodschappen onder Europese banken, en omdat ING in het verleden vaak voorzichtiger was op dit punt geloven de analisten dat ING erg zeker van zijn zaak is.

Een andere positieve factor zijn de sterke fee-inkomsten in Duitsland, waar de bank overwegend digitaal actief is.

Ook voor de verwachte reflatie komt ING goed uit de bus: op de tweede plek, volgens Berenberg, die keek naar hoe de Europese banken presteerden in 2016/2017, toen er ook reflatie was.

De kapitaalpositie is één van de sterkste in de eurozone, met 15,8 procent, wat 400 basispunten beter is dan bijvoorbeeld BNP Paribas, terwijl beide banken tegen een korting van 35 procent op de boekwaarde worden verhandeld. Aangepast voor de schuldpositie is ING daarmee 30 procent goedkoper dan de Franse rivaal, rekende Berenberg voor.

Berenberg voorziet een dividendrendement op het aandeel ING van 8 procent in 2022.

Het hogere koersdoel hangt voor 1,00 euro samen met lagere veronderstelde kapitaalkosten voor ING, van 11 procent in plaats van 12 procent, mocht de bank vers kapitaal willen ophalen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers CM.COM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.