Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rentestijging zorgt voor paniek op aandelenmarkten

Rentestijging zorgt voor paniek op aandelenmarkten
26 feb 2021 om 08:56

Gisteren doken de Amerikaanse indices opnieuw diep in het rood. De afgelopen twee dagen zagen we een dapper herstel, maar gisteren brak de paniek los. De S&P 500 index verloor 2,45% op een stand van 3.829 punten en de Nasdaq index ging met 3,52% onderuit en sloot op 13.119 punten. De steeds verder oplopende obligatierentes beginnen beleggers nu echt pijn te doen. De tien-jaars rente steeg op donderdag tot 1,49% en de Amerikaanse 30-jaars staatsobligatie geeft zelfs een rendement van 2,28%. Voor het eerst sinds begin 2020 krijgt u nu een hogere rente op deze langdurige obligatie dan dat u aan dividend  krijgt op aandelen (S&P 500). 

Voornamelijk technologie aandelen lijken last te hebben van die hogere rentestanden. De afgelopen dagen verloor de Nasdaq meer dan de S&P en de Dow Jones. Het herfinancieren van schuld wordt simpelweg duurder en dus ook het aantrekken van nieuw kapitaal wordt lastiger. Hard opgelopen aandelen worden het hardste geraakt, want daar kunnen beleggers nog uitstappen met mooie winsten. Zo verloor Baidu gisteren 10% en ook Tesla moest opnieuw ruim 10% inleveren. NVIDIA ging met 7,11% onderuit en Spotify verloor maar liefst 9,45%.

Positieve uitsch…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.