AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel IMCD

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel IMCD
25 feb 2021 om 09:32

Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel voor IMCD verhoogd van 92,00 naar 100,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analisten van de Duitse bank zien dat sinds eind 2020 de volumes binnen chemie aantrekken. Hoewel dit bemoedigend is voor distributeurs, verwachten zij dat dit zal leiden tot een normalisering van de prijsmix in 2021. "Dit beperkt een verbetering van de EBITDA bij Brenntag en in mindere mate bij [sectorgenoot] IMCD", aldus de marktvorsers.

Deutsche Bank merkte op dat IMCD, net als Brenntag, goed presteerden tijdens de coronacrisis en dat een herstel zal doorzetten dit jaar. Desondanks acht de bank de huidige waardering redelijk, waardoor het Houden advies op zowel IMCD als Brenntag werd gehandhaafd.

IMCD opent vrijdag de boeken en Deutsche Bank rekent voor 2020 op een omzet van 2.713 miljoen euro. Dat was in 2019 2/690 miljoen euro. In 2021 zal de omzet vermoedelijk doorstijgen naar 2.948 miljoen euro.

Het aandeel IMCD steeg donderdagochtend met 0,5 procent tot 102,90 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers IMCD

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!