Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

McAfee boekt hogere omzet

McAfee boekt hogere omzet
23 feb 2021 om 22:39

McAfee heeft het afgelopen kwartaal weliswaar een hogere omzet geboekt, maar schreef onder de streep rode cijfers. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse computerbeveiliger. 

“McAfee realiseerde aanzienlijke stijgingen van de omzet, abonnees, winstgevendheid en kasstroom bij het afsluiten van het jaar”, zei CEO Peter Leav.

MacAfee boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 118 miljoen dollar, wat zich vertaalde in een verlies van 0,73 dollar per aandeel. Op aangepaste basis boekte het concern een winst van 0,38 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 682 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2019 naar 777 miljoen dollar het afgelopen kwartaal. De stijging was met name het resultaat van een stijging van de omzet met 23 procent van de consumententak. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 739 miljoen dollar.

Over het hele boekjaar boekte McAfee een verlies van 118 miljoen dollar en een omzet van 2,91 miljard dollar, tegenover  2,64 miljard dollar vorig jaar.

Outlook 

De Amerikaanse computerbeveiliger voorziet voor het eerste kwartaal een omzet van 725 tot 735 miljoen dollar, terwijl analisten rekenen op 724 miljoen dollar.

Het aandeel McAfee steeg in de elektronische handel nabeurs 2,8 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.