Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

HSBC wil miljarden investeren in Aziatische activiteiten

HSBC wil miljarden investeren in Aziatische activiteiten
23 feb 2021 om 07:33

HSBC is van plan in de komende vijf jaar circa 6 miljard dollar te investeren in de Aziatische activiteiten. Dit maakte de Britse bank dinsdag bekend.  

HSBC, dat het grootste deel van de winst haalt uit Hongkong en China, liet dinsdag weten dat de winst afgelopen jaar met 35 procent daalde tot 3,9 miljard dollar als gevolg van de coronacrisis. HSBC nam provisies van in totaal 8,8 miljard dollar voor slechte leningen, tegen 3 miljard dollar in 2019.

CEO Noel Quinn staat aan het roer van een reorganisatie van de bank. De topman wilde een financiële brug slaan tussen China en Westerse landen, maar geopolitieke spanningen hebben zijn ambitie sterk ingedamd.  

“We zijn van plan om te focussen en te investeren in regio’s waar we het sterkst presteren”, aldus de topman. HSBC zegt van plan te zijn 6 miljard dollar te investeren in de vermogensbeheer- en zakelijke activiteiten om de groei in Azië aan te jagen.

De bank rapporteerde een rendement op het tastbaar eigen vermogen van 3,1 procent, hetgeen beduidend minder was dan de 8,4 procent een jaar eerder. De doelstelling van een rendement van 10 tot 12 procent in 2022 werd ingetrokken. HSBC mikt nu op een rendement van 10 procent of meer op de middellange termijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.