Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: verrassing ASMI niet uitgesloten

Beursblik: verrassing ASMI niet uitgesloten
23 feb 2021 om 11:42

ASM International heeft in de laatste drie maanden van 2020 de eigen doelstellingen gehaald en mogelijk zelfs overtroffen. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

“Een meevaller wordt verwacht”, aldus analist Marc Hesselink van ING. De analist zit met zijn ramingen iets boven de consensus en wees daarbij op de goede koersprestaties van ASMI, een signaal volgens Hesselink dat ook de markt op sterke cijfers rekent.

De consensus mikt voor het afgelopen kwartaal op 351 miljoen euro aan orders en 341 miljoen euro aan omzet. Hesselink gaat uit van respectievelijk 358 en 345 miljoen euro.

ASMI rekent zelf voor het vierde kwartaal op een omzet van 330 miljoen tot 350 miljoen euro. De orders zullen volgens het bedrijf tussen de 340 miljoen en 360 miljoen euro liggen.

Outlook

Voor 2021 rekenen analisten gemiddeld op een omzet van 1.481 miljoen euro. Daar zit ING ruim boven met 1.544 miljoen euro, terwijl de raming van Berenberg blijft steken op 1.503 miljoen euro.

“We denken niet dat de groei van [technologie] ALD zal vertragen op korte termijn”, aldus analist Tammy Qiu van Berenberg. Daardoor zal ASMI ook sneller groeien dan de markt, verwacht zij.

Credit Suisse denkt dat de omzet in het lopende eerste kwartaal uitkomt op 348 miljoen euro, wat 4 miljoen euro lager is dan de consensus. In het tweede kwartaal ziet Credit Suisse de omzet stijgen naar 359 miljoen euro, wat ook weer 6 miljoen euro minder is dan de consensus.

Analist Achal Sultania van Credit Suisse houdt er rekening mee dat ASMI in 2023 een EBIT-marge van 30 procent weet te halen.

ASMI maakt donderdagavond de cijfers over het vierde kwartaal bekend.

Het aandeel noteerde dinsdag aan het eind van de ochtend bijna 7 procent lager op 215,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ahold Delhaize

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.