Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Coronavaccin Johnson & Johnson donderdag beoordeeld in VS

Coronavaccin Johnson & Johnson donderdag beoordeeld in VS
22 feb 2021 om 14:34

Het adviescomité van de U.S. Food and Drug Administration beoordeelt donderdag het coronavaccin van Johnson & Johnson. Dit werd maandag bekend.

Dinsdag komt de FDA met een analyse, waarmee het comité donderdag een oordeel velt. Dat oordeel zal de toezichthouder vermoedelijk overnemen, waarna op zijn vroegst vrijdag formele goedkeuring volgt en het vaccin snel kan worden ingezet.

Het vaccin van Johnson & Johnson, dat door dochterbedrijf Janssen Vaccines is ontwikkeld, zou het vierde coronavaccin kunnen zijn dat goedkeuring krijgt.

Het coronavaccin van Johnson & Johnson zou gemiddeld minder effectief zijn dan die vaccins, maar heeft als voordeel dat er maar één dosis hoeft te worden toegediend. Bovendien zou het vaccin vooral bij ernstige covid symptomen een goede bescherming bieden.

Het Europees Geneesmiddelenbureau, EMA, ontving vorige week de aanvraag van Johnson & Johnson voor de versnelde goedkeuring van zijn coronavaccin.

Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, CHMP, zal half maart mogelijk een advies uitbrengen over het vaccin, omdat al eerder een zogeheten rolling review werd gestart door de EMA.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Johnson & Johnson

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!