Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten Heijmans in de lift

Resultaten Heijmans in de lift
12 feb 2021 om 07:52

Heijmans heeft in 2020 een hoger onderliggend bedrijfsresultaat geboekt bij een eveneens hogere omzet, maar voor 2021 rekent de onderneming op een licht lagere omzet, maar ook op een tenminste gelijkblijvende winst. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de publicatie van de  jaarcijfers door het Nederlandse bouwbedrijf.

CEO Ton Hillen benadrukte in een toelichting dat de bouwer ondanks Covid-19 en de aanhoudende stikstofproblematiek de resultaten wist te verbeteren. Alle sectoren droegen bij aan de omzetgroei. Daarbij maakte de onderneming geen gebruik van steunmaatregelen van de overheid, zoals de NOW-regeling.

Heijmans boekte in 2020 een onderliggende EBITDA van 85 miljoen euro, in vergelijking met 78 miljoen euro in 2019. Onder de streep resteerde een nettowinst van 40 miljoen euro, tegenover 30 miljoen euro in het voorafgaande jaar. De nettowinst profiteerde onder meer van een lage belastingdruk, die nagenoeg nihil was.

De omzet steeg daarnaast op jaarbasis van 1,6 miljard euro naar 1,75 miljard euro.

Heijmans sprak in een update over het derde kwartaal in november vorig jaar al de verwachting uit dat de omzet en onderliggende EBITDA voor heel 2020 op jaarbasis zouden aantrekken. De bouwer meldde destijds te mikken op een groei van de omzet en onderliggende EBITDA van 5 tot 10 procent. Uiteindelijk kwam Heijmans aan de bovenkant van deze bandbreedte uit met een stijging van 9 procent.

De orderportefeuille bedroeg eind 2020 1,9 miljard euro, tegenover 2,1 miljard euro eind 2019.

Heijmans stelt een dividend voor van 0,73 euro per aandeel, hetgeen neerkomt op een payout ratio van 40 procent. 

Outlook

Heijmans verwacht dat de omzet in 2021 licht lager zal uitvallen dan in 2020. De winst zal naar verwachting op peil blijven en ten minste het niveau van 2020 evenaren.

“Met de immer nog voortdurende stikstofproblematiek en de coronacrisis is er weliswaar wat meer onzekerheid opgetreden rondom bestedingspatronen van opdrachtgevers, maar desondanks blijven de vooruitzichten in onze sectoren goed”, aldus Heijmans.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Heijmans

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.