Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Staat moet onteigende geldschieters SNS Reaal 805 miljoen euro betalen

Staat moet onteigende geldschieters SNS Reaal 805 miljoen euro betalen
11 feb 2021 om 13:11

De Nederlandse overheid moet de geldschieters van SNS Reaal 805 miljoen euro schadevergoeding betalen, voor de onteigening van hun effecten bij de nationalisering van SNS Reaal en SNS Bank in 2013. Dat heeft de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam donderdag bepaald.

In de jarenlang slepende claim had de minister van Financiën in eerste instantie geen enkele schadeloosstelling aangeboden. In een later stadium werd een bedrag van maximaal 300 miljoen euro genoemd.

Het bedrag van 804,8 miljoen euro wordt verhoogd met de wettelijke rente sinds 1 februari 2013.

De houders van achtergestelde obligaties ontvangen nu een groot deel van hun vorderingen. Ook diverse andere geldschieters krijgen geld terug. 

De aandeelhouders krijgen geen vergoeding. “De aandelen SNS Reaal vertegenwoordigen geen waarde”, aldus de Ondernemingskamer. 

Na de onteigening, die een dreigend faillissement van de bank moest voorkomen, werden het vastgoedbedrijf SNS Property Finance verkocht, evenals de verzekeringstak, die werd omgedoopt tot Vivat en inmiddels is overgenomen door Athora. SNS Bank werd omgedoopt in de Volksbank en is nog steeds in staatshanden.

De Staat zal verder de kosten van de door de Ondernemingskamer ingeschakelde deskundigen van in totaal 3,6 miljoen euro moeten betalen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.