Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fed zal soepele monetaire beleid voorlopig voortzetten

Fed zal soepele monetaire beleid voorlopig voortzetten
10 feb 2021 om 20:13

De Federal Reserve zal de Amerikaanse economie blijven ondersteunen door middel van lage rentetarieven en forse obligatie-aankopen, zei Fed-voorzitter Jerome Powell woensdag.

Hij merkte tevens op dat de arbeidsmarkt nog steeds hinder ondervindt van de coronaviruspandemie.

Powell herhaalde zijn standpunt dat “een geduldig accommoderende monetaire beleidskoers” een belangrijke factor zal zijn om de economie terug te brengen naar een gezonde staat waarin werknemers – vooral mensen met een laag inkomen – een baan kunnen vinden. Dat betekent dat de Fed in de nabije toekomst waarschijnlijk zal afzien van het verhogen van de rentetarieven of het verlagen van het tempo van de obligatieaankopen.

De Fed-voorzitter herhaalde ook zijn pleidooi voor meer fiscale steun voor de economie en zei dat monetair beleid alleen niet voldoende zal zijn om de arbeidsmarkt weer op volle kracht te krijgen. “Het vereist een maatschappelijke inzet, met bijdragen van de hele overheid en de particuliere sector”, zei Powell tijdens een speech voor The Economic Club of New York.

“Werknemers en huishoudens die moeite hebben om hun plaats in de post-pandemische economie te vinden, hebben waarschijnlijk aanhoudende steun nodig”, voegde hij toe. “Hetzelfde geldt voor veel kleine bedrijven die waarschijnlijk weer zullen floreren als de pandemie achter de rug is”, zei hij.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.