Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fors meer omzet voor Twitter

Fors meer omzet voor Twitter
9 feb 2021 om 22:55

Twitter heeft voor de tweede keer een kwartaal met een omzet van meer dan 1 miljard dollar geboekt, maar de stijging van het aantal dagelijks actieve gebruikers bleef iets achter bij de marktverwachting. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdag bekend.

Dat weerhield beleggers er niet van het aandeel 4 procent hoger te zetten in de handel nabeurs. 

De nettowinst bedroeg 222 miljoen dollar in het kwartaal, of 0,29 dollar per aandeel, wat gelijk was aan de gemiddelde analistenverwachting. De aangepaste winst was 0,38 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 28 procent, tot 1,29 miljard dollar, wat hoger was dan de gemiddelde analistenverwachting van 1,18 miljard dollar.

“De omzet weerspiegelt beter-dan-verwachte resultaten in alle grote producten en geografieën, zei financieel directeur Ned Segal.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers waar munt uit kan worden geslagen, een cruciale indicator van het bereik van Twitter en de aantrekkingskracht voor adverteerders, steeg met 27 procent tot 192 miljoen. Dat was iets minder dan analisten gemiddeld hadden ingecalculeerd, volgens FactSet. 

Dit zorgde voor angst bij beleggers, nadat Twitter voormalig president Donald Trump van zijn platform verwijderde. De populistische politicus had een van de grootste schares volgers op Twitter, bijna 89 miljoen.

Twitter waarschuwde voor een “bescheiden” impact van een aanpassing aan het besturingssysteem van Apple, iOS 14, met betere privacy-instellingen voor apps van andere partijen zoals Facebook, Twitter, Snap en Pinterest. Dit kan een negatieve weerslag hebben op de advertentie-inkomsten van die sociale media-platforms.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Twitter

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.