AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM dinsdag, 2 februari 2021 08:03

Hogere opening AEX voorzien

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25, NLMID,

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,7 procent. 

De AEX kende maandag in lijn met de Europese hoofdindices al een sterke start van de nieuwe maand, met een stijging van 1,6 procent naar 647,34 punten. 

De Europese beurzen herstelden daarmee deels van flinke verliezen vorige week. Dat gold zeker ook voor Wall Street, waar hoofdgraadmeter S&P 500 net als de AEX maandagavond 1,6 procent won. Techbeus Nasdaq won zelfs 2,6 procent. 

Vandaag nabeurs op Wall Street zullen alle ogen gericht zijn op de cijfers van met name Alphabet, moederbedrijf van Google, en Amazon. Meevallende cijfers van andere techgiganten, en dan vooral Apple en Facebook, kregen vorige week nog een negatief onthaal. Analisten wezen er op dat de aandelenkoersen van deze bedrijven in aanloop naar de cijfers wel heel hard waren opgelopen. 

De onrust over vuurwerk bij individuele aandelen op Wall Street, nadat particuliere beleggers, verenigd op de website van Reddit-wallstreetbets, massaal aandelen die veel geshort worden tot stratosferische hoogten, opkochten, leek maandag te bedaren.

Sommige marktvolgers denken dat de volatiliteit zal afnemen nu veel hedgefunds hun shortposities hebben afgebouwd in hype-aandelen als GameStop en AMC Entertainment. 

De hype rond deze aandelen leek de afgelopen dagen deels ingeruild voor een massale oproep om zilver te kopen. De afgelopen dagen ging op de website van Reddit-wallstreetbets de hashtag silvershortsqueeze rond. "Het is opmerkelijk dat een groep retailbeleggers zo'n impact kan hebben op bijvoorbeeld de zilvermarkt, dat de prijs van het edelmetaal tot 10 procent steeg vandaag", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

De zilver-future geeft vanochtend in de Aziatische handel krap 1,5 procent prijs op 28,64 dollar per ounce.

De Aziatische beurzen volgen vanochtend het voetspoor van de Europese en Amerikaanse beurzen met winsten van ongeveer anderhalf procent voor de beurzen in Sydney en Hongkong. Tokio en de Shanghai Composite klommen ongeveer 1 procent.

De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie sloot maandag hoger 2,6 procent hoger op 53,55 dollar per vat. Persbureau Bloomberg meldde maandag op basis van een bron dat de OPEC+-landen zich in december voor 99 procent hielden aan de productieafspraken.

"OPEC+ lijkt zijn beloftes zeer serieus te nemen", zei analist Stephen Innes van Axi. In Azië koerste de future vanochtend met ruim 1 procent verder omhoog.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2071.

Op macro-economisch vlak hebben beleggers onder meer voor de voorlopige economische groei in het vierde kwartaal in de eurozone.

Bedrijfsnieuws

Just Eat Takeaway.com haalde 1,1 miljard euro op met de uitgifte van converteerbare obligaties. In het persbericht liet de maaltijdbezorger ook weten dat het een verdere groeiversnelling verwacht in het lopende kwartaal. 

Oprichter Gerard Sanderink wil Oranjewoud van de Amsterdamse beurs halen. Dit maakte het bedrijf, dat bestaat uit Antea Group en Strukton Groep, maandag nabeurs bekend.

Alfen gaat Centrica Business Solutions voor een periode van drie jaar voorzien van toepassingen voor de opslag van energie.

ForFarmers rondde de overname van De Hoop Mengvoeders af. Met deze acquisitie is in elk geval 23 miljoen euro gemoeid. Daar kan nog 17 miljoen euro bovenop komen als bepaalde doelen worden gehaald.

Ajax bereikte overeenstemming met Sevilla FC over de huur van Oussama Idrissi.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot maandag 1,6 procent hoger op 3.773,86 punten, terwijl de Dow Jones index 0,8 procent won op 30.211,91 punten. Techbeurs Nasdaq schreef zelfs 2,6 procent bij op 13.403,40 punten.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Openingsbericht


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

december 1, 2022

Private video

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:02

  Belegger wacht op Amerikaans banenrapport & goud in trek

 • 08:37

  Jerome Powell zorgt voor rally op Wall Street

 • 11:27

  ETF van de week: iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

 • 08:13

  Volle agenda voor beleggers met macro-economische cijfers

 • 06:26

  China geeft update COVID-beleid en Fed officials waarschuwen enthousiaste beleggers

 • 12:42

  AEX wacht op bevestiging van Wall Street & ASML rijp voor correctie?

 • 11:22

  Technische analyse BEL 20 en The Home Depot

 • 08:43

  Chinese onrust teistert beurs en spreads olie futures zakken fors

 • 08:09

  Fed wordt dovish & de markt wordt positiever

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het