Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst voor Dow Inc

Winst voor Dow Inc
28 jan 2021 om 12:35

Dow Inc heeft in het vierde kwartaal van 2020 de omzet weer zien stijgen, terwijl de winst boven verwachting uitkwam. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse chemiebedrijf.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,81 dollar per aandeel, waarvoor door analisten geraadpleegd door FactSet 0,67 dollar per aandeel was verwacht. In het vierde kwartaal van 2019 was dit 0,78 dollar.

De nettowinst was 1,3 miljard dollar, 1,65 dollar per aandeel, maar bestond voor ongeveer de helft uit de verkoopopbrengst van terminals en marine bezittingen aan de kust van de Golf van Mexico, die 620 miljoen dollar opbrachten.

De omzet was met 10,7 miljard dollar 5 procent hoger dan een jaar eerder, dankzij hogere prijzen, wisselkoerseffecten en hogere volumes. In het derde kwartaal rapporteerde Dow nog een daling van de omzet met 10 procent.

Met name de prijzen voor polyethyleen en polyurethaan-toepassingen waren gunstiger. De wisselkoersen hadden een positieve impact van 2 procent op de omzet. Vergeleken met het voorgaande kwartaal waren de prijzen 8 procent hoger.

De volumes stegen met 1 procent, en kwamen in alle operationele segmenten weer op de niveaus van voor de coronaviruspandemie. Vooral bij de verpakkings- en speciale plastics en het onderdeel Performance Materials en Coatings was er meer vraag.

De schuldpositie werd in 2020 met meer dan 2,6 miljard dollar verlaagd, zei CEO Jim Fitterling.  

Outlook

Dow staat er goed voor, met de verbetering ten opzichte van het voorgaande kwartaal, om meer winstgevende groei te realiseren in 2021, terwijl de economie herstelt en de cyclus van de sector verbetert, zei topman Fitterling. Hij verwacht stijgende marges als de markt breder herstelt. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.