Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Wereldhave en Klépierre in de lift

TA van Edward Loef – Wereldhave en Klépierre in de lift
28 jan 2021 om 17:00

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Beursgenoteerde exploitanten van winkelcentra hebben de grootste ellende achter de rug. Dat is de boodschap achter de stijgende aandelenwaarderingen.

Wereldhave op uurbasis vanaf eind juni 2020

Wereldhave op uurbasis vanaf eind juni 2020

Het is al lang geleden dat in het kader van tips over Hollandse Aandelen in mei 2016 juist het vastgoedaandeel Wereldhave bij een beurskoers rond € 55 werd getipt als shortkandidaat. De beurskoers van Wereldhaven was toen al bijna gehalveerd ten opzichte van de koerstop in april 2007. Vorig jaar april bedroeg de beurswaardering nog maar € 6,00. Sindsdien zijn er geen verkopers meer. Een nieuwe groep investeerders kreeg vrij spel en inmiddels is de beurskoers met 100% gestegen. Het omgekeerde hoofd-schouderpatroon in de afgelopen weken is een continuatiepatroon. De recente opleving is waarschijnlijk de start van een verdere opmars naar € 16.

Klépierre vanaf 2018 op dagbasis

Klépierre vanaf 2018 op dagbasis

Het koersdrama op de beurs in vastgoedexploitanten heeft ook het aandeel Klépierre getroffen. Het dieptepunt in de waardevernietiging werd in september 2020 bereikt rond € 10. De flinke koersstijging deze week brengt in de grafiek een omgekeerd hoofd-schouderpatroon aan het licht. Daarbij is de neklijn opwaarts gepasseerd bij ca. € 19,50. Hierdoor is er in technische zin sprake van een voltooid bodemproces en kan worden begonnen aan flinke stijgingsfase richting € 31. Dit koersdoel kan worden becijferd door het bodemproces onder de neklijn naar boven om te klappen.

AEX op uurbasis vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

AEX op uurbasis vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

De AEX-index is deze week duidelijk verzwakt na de daling onder de (groene) stijgende steunlijn die de bodems van eind oktober en medio december 2020 onderling verbindt. De trendbreuk duidt op een verandering van richting, maar is op uurbasis oversold geraakt in de relatieve sterkte index (RSI). Een herstelbeweging is vandaag ingezet, maar waarschijnlijk zal de gebroken steunlijn in de komende uren/dagen de rol van nieuwe weerstand gaan vervullen. Indien onder AEX 660 een lagere top zichtbaar wordt dan is een daling naar ca. AEX 610-615 te verwachten. Rond AEX 610 kregen in december de optimisten weer de overhand. Verwacht daarom een tradingrange tussen AEX 610 en AEX 660.

LYNX Masterclass met Edward Loef

var iframeSource = ‘https://sdk.companywebcast.com/sdk/player/?id=a9090a82-c220-4355-ad15-b4e95432513f&display=126’,
iframeParameters = ”,
urlParameters;

window.addEventListener(‘jquery-loaded’, function (e) {
if((window.onpopstate=function(){var a,b=/+/g,c=/([^&=]+)=?([^&]*)/g,d=function(a){return decodeURIComponent(a.replace(b,” “))},e=window.location.search.substring(1);for(urlParameters={};a=c.exec(e);)urlParameters[d(a[1])]=d(a[2])})(),urlParameters&&Object.keys(urlParameters).length>0)for(var key in urlParameters)urlParameters.hasOwnProperty(key)&&(iframeParameters+=”&”+key+”=”+urlParameters[key]);iframeSource+=iframeParameters,jQuery(‘div[data-cwid=”a9090a82-c220-4355-ad15-b4e95432513f”]’).html(“”);
}, false);

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359

Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.