Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

LYNX - Beleggen met een voorsprong - donderdag, 28 januari 2021 08:11

Europese concurrentie voor Tesla & Wall Street gaat onderuit

De Amerikaanse indices tuimelen naar beneden door teleurstellende kwartaalcijfers van de technologiebedrijven en FOMC-persconferentie. De S&P 500 ging 2,57% onderuit, wat de sterkste daling is in maanden. Nasdaq 100 ging 2,80% omlaag. Apple sloot nabeurs op $ 137,43, wat een daling is van 3,26%. Er werd een voorzichtige vooruitblik gegeven door Apple, wat niet in goede aarde is gevallen bij Wall Street. Ook blijft de groep WallStreetBets op het Reddit forum voor beroering zorgen. Maar dit komt waarschijnlijk met een prijskaartje. Amerikaanse regulators zouden in de achterkamers als aan het kijken zijn om meer regulering op te werpen. Het verhaal rond WallStreetBets is met andere woorden nog niet ten einde. Verder verklaarde de CEO van Nasdaq dat de handel in aandelen zou stilgelegd worden indien er ongewone activiteit is op social media. Wenst u meer informatie over de Reddit pagina? Lees dan het artikel: “Reddit pagina WallStreetBets veroorzaakt short squeezes bij GameStop en BlackBerry”.

Koers Nasdaq

Voorzitter Powell niet onder de indruk van de waardering op Wall Street

Gisteren hadden we de langverwachte FOMC. Bij deze meeting van de Fed, geeft de voorzitter duiding bij de Amerikaanse economische activiteit en de monetaire plannen. Powell lijkt zich geen zorgen te maken over hoge inflatie en een potentiële aandelenbubbel. Het enige waar hij zich nu zorgen om maakt, is de economische gezondheid van de VS. De arbeidsmarkt in de VS is er slecht aan toe, iets wat ze niet gewend zijn.

De hetze rond GameStop heeft het zelfs gehaald tot in de persconferentie van de Fed. Een journalist vroeg om Powell zijn mening over het hele gebeuren. De voorzitter van de Fed veegde de vraag van tafel. Het is hoogst ongebruikelijk dat dergelijke vragen bij de centrale bank terechtkomen. Conclusie van de FOMC-meeting: de Fed laat nog voor onvoorziene tijd de geldpers aanstaan voor $ 120 miljard per maand en zal de interestvoet nog een lange tijd laag tot zeer laag houden. De Amerikaanse dollar lijkt sinds begin januari wat te herstellen van de enorme daling van de munt. Ook na de persconferentie steeg de dollar.

Koers Dollar index

Volkswagen start inhaalrace op Tesla

De eerste signalen dat Tesla meer en meer concurrentie krijgt, is te zien in de verkoopcijfers van Volkswagen. In december verkocht Volkswagen bijna 50.000 elektrische aangedreven auto’s in Europa. Dit is bijna het dubbele van Tesla. Europa heeft al een sterke geschiedenis als gewaardeerde autoproducent. De ambitieuze uitstoot reductiedoelstellingen van Europa, dwingt de Europese autoconstructeurs om een versnelling hoger te schakelen in de vergroening. Meer weten over de toekomst van Tesla? Lees de recente analyse van het aandeel Tesla.

Aandeel Volkswagen

Europa opent bloedrood

De BEL20 sloot gisteren 2,12% lager op 3.645 punten. Er waren slechts drie bedrijven die in de plus konden eindigen. Proximus, Colruyt en Cofinimmo. Alle andere aandelen uit de BEL20 stonden in het rood. Uitschieter was Argenx met een daling van 4,65%. In de technische analyse van de BEL20 van begin dit jaar hebben we twee bullish scenario’s besproken. Scenario 2 lijkt zich te gaan manifesteren.

De AEX25 sloot gisteren 1,61% lager op 648 punten. De beste Nederlandse aandelen waren KPN, Ahold Delhaize en ABN Amro. De slechtste Nederlandse aandelen waren ASM, Adyen en ArcelorMittal. ASM was de uitschieter met min 4,78%.

De DAX30 sloot gisteren 1,81% lager op 13.620 punten. In de DAX30 kon geen enkel aandeel stand houden. Alles stond in het rood met Delivery Hero, Covestro en Linde als negatieve uitschieters. Deze aandelen daalden bijna 5% in waarde.

De angst van Wall Street lijkt te zijn overgewaaid richting Europa. Alle Europese indices staan voorbeurs fors in het rood. De AEX25 spant voorlopig de kroon met min 1,20%. De DAX is ook goed voor min 1% en Euro Stoxx houdt het op min 0,87%.

Financiële Agenda

Donderdag 28 januari JPY – Detailhandelsverkopen
DE – Consumentenprijsindex (CPI)
VS – Brutobinnenlandsproduct (BBP)
VS – Handelsbalans goederen
VS – Detailhandelsvoorraden excl auto’s
VS – Jobless Claims
VS – Nieuwe huizenverkopen
00:50
14:00
14:30
14:30
14:30
14:30
16:00


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

april 12, 2021

Start cijferseizoen! | 12 april 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 9, 2021

April hele vervelende beursmaand

april 9, 2021

AEX week 14 2021 – Pauze voor de bulls….

april 9, 2021

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

Het laatste beursnieuws

updates

 • 13:35

  Vermoeidheidssignalen bij AEX & Alibaba veert op

 • 08:42

  Cijferseizoen van start op recordkoersen & Alibaba krijgt boete van $2,8 miljard

 • 17:59

  TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

 • 08:37

  Zeven Chinese bedrijven plekje op zwarte lijst & Europa opent status quo

 • 17:54

  TA van Edward Loef – Brandstofaandelen zonder brandstof?

 • 15:03

  Aandeel KPN: nieuwe overnamegeruchten stuwen koers KPN

 • 14:58

  De AEX en BEL20 zien beide twee wijzigingen

 • 08:27

  Aanzet minimale vennootschapsbelasting gegeven & CEO Credit Suisse wankelt

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Instapmomenten Ford, GM & Tesla

Masterclasses

 • 15 april

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
12 apr 10:09 Nico Bakker

TomTom rijp voor een rally?

12 apr 09:05 Redactie

7 veilige aandelen voor onzekere tijden

12 apr 09:05 Cees Smit

Cees Smit: Het kan alleen omhoog