Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese concurrentie voor Tesla & Wall Street gaat onderuit

Europese concurrentie voor Tesla & Wall Street gaat onderuit
28 jan 2021 om 08:11

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Amerikaanse indices tuimelen naar beneden door teleurstellende kwartaalcijfers van de technologiebedrijven en FOMC-persconferentie. De S&P 500 ging 2,57% onderuit, wat de sterkste daling is in maanden. Nasdaq 100 ging 2,80% omlaag. Apple sloot nabeurs op $ 137,43, wat een daling is van 3,26%. Er werd een voorzichtige vooruitblik gegeven door Apple, wat niet in goede aarde is gevallen bij Wall Street. Ook blijft de groep WallStreetBets op het Reddit forum voor beroering zorgen. Maar dit komt waarschijnlijk met een prijskaartje. Amerikaanse regulators zouden in de achterkamers als aan het kijken zijn om meer regulering op te werpen. Het verhaal rond WallStreetBets is met andere woorden nog niet ten einde. Verder verklaarde de CEO van Nasdaq dat de handel in aandelen zou stilgelegd worden indien er ongewone activiteit is op social media. Wenst u meer informatie over de Reddit pagina? Lees dan het artikel: “Reddit pagina WallStreetBets veroorzaakt short squeezes bij GameStop en BlackBerry”.

Koers Nasdaq

Voorzitter Powell niet onder de indruk van de waardering op Wall Street

Gisteren hadden we de langverwachte FOMC. Bij deze meeting van de Fed, geeft de voorzitter duiding bij de Amerikaanse economische activiteit en de monetaire plannen. Powell lijkt zich geen zorgen te maken over hoge inflatie en een potentiële aandelenbubbel. Het enige waar hij zich nu zorgen om maakt, is de economische gezondheid van de VS. De arbeidsmarkt in de VS is er slecht aan toe, iets wat ze niet gewend zijn.

De hetze rond GameStop heeft het zelfs gehaald tot in de persconferentie van de Fed. Een journalist vroeg om Powell zijn mening over het hele gebeuren. De voorzitter van de Fed veegde de vraag van tafel. Het is hoogst ongebruikelijk dat dergelijke vragen bij de centrale bank terechtkomen. Conclusie van de FOMC-meeting: de Fed laat nog voor onvoorziene tijd de geldpers aanstaan voor $ 120 miljard per maand en zal de interestvoet nog een lange tijd laag tot zeer laag houden. De Amerikaanse dollar lijkt sinds begin januari wat te herstellen van de enorme daling van de munt. Ook na de persconferentie steeg de dollar.

Koers Dollar index

Volkswagen start inhaalrace op Tesla

De eerste signalen dat Tesla meer en meer concurrentie krijgt, is te zien in de verkoopcijfers van Volkswagen. In december verkocht Volkswagen bijna 50.000 elektrische aangedreven auto’s in Europa. Dit is bijna het dubbele van Tesla. Europa heeft al een sterke geschiedenis als gewaardeerde autoproducent. De ambitieuze uitstoot reductiedoelstellingen van Europa, dwingt de Europese autoconstructeurs om een versnelling hoger te schakelen in de vergroening. Meer weten over de toekomst van Tesla? Lees de recente analyse van het aandeel Tesla.

Aandeel Volkswagen

Europa opent bloedrood

De BEL20 sloot gisteren 2,12% lager op 3.645 punten. Er waren slechts drie bedrijven die in de plus konden eindigen. Proximus, Colruyt en Cofinimmo. Alle andere aandelen uit de BEL20 stonden in het rood. Uitschieter was Argenx met een daling van 4,65%. In de technische analyse van de BEL20 van begin dit jaar hebben we twee bullish scenario’s besproken. Scenario 2 lijkt zich te gaan manifesteren.

De AEX25 sloot gisteren 1,61% lager op 648 punten. De beste Nederlandse aandelen waren KPN, Ahold Delhaize en ABN Amro. De slechtste Nederlandse aandelen waren ASM, Adyen en ArcelorMittal. ASM was de uitschieter met min 4,78%.

De DAX30 sloot gisteren 1,81% lager op 13.620 punten. In de DAX30 kon geen enkel aandeel stand houden. Alles stond in het rood met Delivery Hero, Covestro en Linde als negatieve uitschieters. Deze aandelen daalden bijna 5% in waarde.

De angst van Wall Street lijkt te zijn overgewaaid richting Europa. Alle Europese indices staan voorbeurs fors in het rood. De AEX25 spant voorlopig de kroon met min 1,20%. De DAX is ook goed voor min 1% en Euro Stoxx houdt het op min 0,87%.

Financiële Agenda

Donderdag 28 januari JPY – Detailhandelsverkopen
DE – Consumentenprijsindex (CPI)
VS – Brutobinnenlandsproduct (BBP)
VS – Handelsbalans goederen
VS – Detailhandelsvoorraden excl auto’s
VS – Jobless Claims
VS – Nieuwe huizenverkopen
00:50
14:00
14:30
14:30
14:30
14:30
16:00

Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.