Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AkzoNobel bevestigt overnamebod op Tikkurila

AkzoNobel bevestigt overnamebod op Tikkurila
28 jan 2021 om 17:48

AkzoNobel is van plan om Tikkurila over te nemen voor 31,25 euro per aandeel. Dit meldde het verfconcern donderdag nadat eerder deze maand al interesse werd aangekondigd.

Het bod, met een totale waarde van circa 1,4 miljard euro, is vandaag uitgebracht bij de raad van bestuur van het Finse bedrijf, nadat het boekenonderzoek werd afgerond.

Volgens AkzoNobel brengt de overname van Tikkurila duidelijke synergieën met zich mee en levert de combinatie een substantiële waardecreatie voor aandeelhouders op. Ook zijn er aanzienlijke groeikansen voor de Finse verf- en lakproducent en zijn werknemers, aldus AkzoNobel.

AkzoNobel verwacht dat de transactie in het eerste jaar al positief zal bijdragen aan de winst per aandeel en vanaf de middellange termijn ook waarde creëert. De overname wordt gefinancierd in contanten, aangevuld met bestaande kredietlijnen.

Als het verdere overnameproces spoedig verloopt, kan een formeel bod in februari worden aangekondigd en zou een biedingsperiode in maart kunnen starten. De transactie zou dan in de loop van 2021 afgerond kunnen worden.

AkzoNobel wordt onder meer bijgestaan door JPMorgan en HSBC.

Er is geen zekerheid dat het overnamevoorstel ook tot een definitieve overname leidt, aldus het bedrijf.

Ook rivaal PPG Industries heeft interesse in Tikkurila en bood eind vorig jaar 25,00 euro per aandeel. Toen zou 29 procent van de aandeelhouders van het Finse bedrijf dat bod willen aanvaarden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Akzo Nobel

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.