Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Boeing schrijft donkerrode cijfers

Boeing schrijft donkerrode cijfers
27 jan 2021 om 14:09

Boeing heeft in het vierde kwartaal van 2020 een zeer zwaar verlies moeten incasseren, maar er mag van de Europese toezichthouder op veilig vliegverkeer wel weer met de 737 MAX worden gevlogen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer en een bericht van de European Union Aviation Safety Agency.

Het aangepaste verlies per aandeel Boeing bedroeg 15,25 dollar. Een jaar eerder was dit al een verlies per aandeel van 2,33 dollar, omdat het bedrijf pre-corona al flink last had van de gevolgen van de technische problemen bij de 737 MAX. Analisten gepolst door FactSet hielden het vooraf op 1,63 dollar per aandeel aan aangepast verlies.

Boeing meldde een afschrijving voor het 777X programma ter waarde van 6,5 miljard dollar voor belastingen. De eerste levering van dit nieuwe toestel is voorzien voor eind 2023.

De omzet van het concern uit Chicago daalde van 17,9 miljard dollar naar 15,3 miljard dollar. Daarmee was de daling minder sterk dan analisten hadden gevreesd.

Het nettoverlies over het laatste kwartaal van 2020 kwam uit op 8,4 miljard dollar tegen één miljard dollar over het vierde kwartaal van 2019. In heel 2020 beliep het nettoverlies 11,9 miljard dollar tegen een verlies van 636 miljoen dollar in 2019.

De European Union Aviation Safety Agency gaf woensdag groen licht voor de hervatting van vluchten met de Boeing 737 MAX op Europa, zo maakte het agentschap vandaag bekend. Er werd sinds maart 2019 niet meer met het type gevlogen in verband met technische problemen. De 737 MAX was kort op elkaar betrokken bij twee fatale vliegtuigongelukken, waarbij in totaal 346 mensen omkwamen.

Het aandeel Boeing noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Boeing

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.