Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Avantium meer tijd nodig voor groen licht nieuwe fabriek Delfzijl

Avantium meer tijd nodig voor groen licht nieuwe fabriek Delfzijl
27 jan 2021 om 18:26

Avantium heeft meer tijd nodig om te voldoen aan de voorwaarden voor een definitieve investeringsbeslissing om een commerciële FDCA-fabriek in Delfzijl te bouwen. Dit maakte het technologiebedrijf woensdagavond bekend.

“Als gevolg van de wereldwijde COVID-19-crisis hebben de onderhandelingen met financiële, commerciële en andere strategische partners meer tijd in beslag genomen dan eerder was voorzien”, verklaarde Avantium woensdag.

Avantium verwacht op 24 maart 2021, de publicatiedatum van de jaarresultaten, een verdere update over de investeringsbeslissing te kunnen geven.

Voorwaarden

Voor de investering moet financiering ter waarde van 150 miljoen euro verzekerd zijn. Daarnaast moet er een afnameverplichting zijn voor circa 50 procent van de capaciteit van de nieuwe fabriek en tot slot moet de engineering zijn afgerond en de toeleveringsketen zijn georganiseerd.

Inmiddels is 95 miljoen euro van de benodigde 150 miljoen euro voorwaardelijk geregeld. Ook beschikt Avantium over een kaspositie van circa 26 miljoen euro. 

Daarnaast zijn er afname-overeenkomsten getekend die goed zijn voor 20 procent van de capaciteit.

De front-end-engineering en design (FEED) fase van de commerciële FDCA-fabriek is bijna afgerond. Avantium RNP en Worley zijn het eens geworden over de heads of terms van het uitvoeringscontract voor de commerciële FDCA-fabriek. Avantium RNP en Worley hebben ook afgesproken om samen te werken in de uitvoeringsfase van Avantiums licentiestrategie.

“Er is veel bereikt, maar we erkennen dat er nog belangrijke elementen zijn die moeten worden veiliggesteld”, aldus CEO Tom van Aken van Avantium woensdag.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pfizer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.