Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie ligt op de loer & Wall Street Bets veroorzaakt short squeezes

Correctie ligt op de loer & Wall Street Bets veroorzaakt short squeezes
26 jan 2021 om 08:50

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Amerikaanse beurzen zijn op maandag hoger gesloten. De S&P 500 sloot 036% hoger op 3.855 punten. Vooral de technologie-aandelen op de Nasdaq waren opnieuw populair. De Nasdaq Composite index sloot met 0,69% winst op een nieuw record op 13.636 punten. Aanvankelijk stonden de beurzen in New York nog op verlies, maar een sterk intraday herstel zorgde voor een winst. Toch oogt de candle die de Nasdaq daarbij vormde niet echt heel bullish. Ook het feit dat de VIX-index (volatiliteit) gisteren hoger sloot is een signaal dat de eerste alarmbellen doen rinkelen. Een correctie lijkt op de loer te liggen.

Apple steeg met 2,85% tot $142,89 en Tesla ging 4,10% hoger tot $881,94. Beide bedrijven zullen op woensdag de kwartaalcijfers naar buiten brengen. Vanavond is het eerste de beurt aan techreus Microsoft, dat ongetwijfeld weer heeft kunnen profiteren van de verkoop van clouddiensten. Aankomende week moeten juist deze zwaargewichten beleggers zien te overtuigen met kwartaalcijfers. Anders kan de langverwachte correctie zomaar eens worden ingezet.

Ondertussen blijven de coronaperikelen op de achtergrond doorspelen. Zo steeg het aandeel van bioscoopuitbater AMC met bijna 26% nu het bed…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.