Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Merck stopt met ontwikkeling coronavaccins

Merck stopt met ontwikkeling coronavaccins
25 jan 2021 om 13:04

Merck & Co stopt met de ontwikkeling van een tweetal potentiële coronavaccins nadat data uit een Fase 1 klinische studie een teleurstellende immuniteitsrespons lieten zien tegen het virus. Dit meldde de Amerikaanse farmareus maandagmiddag.

Volgens Merck zijn de onderzoeksresultaten tegenvallend wanneer afgezet tegen patiënten die van Covid-19 zijn hersteld of mensen die een goedgekeurd coronavaccin kregen toegediend. Het is volgens het bedrijf niet duidelijk waarom de potentiële vaccins niet effectief waren. Goed getolereerd werden ze wel, aldus Merck. De resultaten van de Fase 1 studie zullen worden gepubliceerd in een medisch vakblad.

Het bedrijf gaat nu verder met de ontwikkeling van twee experimentele coronamedicijnen, MK-7110 en MK-4482, en publiceert daarvan in de komende weken studieresultaten. Indien die positief zijn, zal Merck toezichthouders mogelijk om marktgoedkeuring vragen.

Door het stopzetten van de ontwikkeling van de twee coronavaccins doet Merck in het vierde kwartaal een niet verder gespecificeerde afschrijving. De resultaten over het vierde kwartaal verschijnen op 4 februari.

In de voorbeurshandel op Wall Street daalde het aandeel maandag 0,8 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.