Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kimberly-Clarke klopt eigen verwachtingen

Kimberly-Clarke klopt eigen verwachtingen
25 jan 2021 om 14:12

Kimberly-Clarke heeft in 2020 zijn eigen verwachtingen weten te kloppen, en presteerde ook iets beter dan door de analistenconsensus werd verwacht. Dit bleek maandag uit de cijfers van de fabrikant van onder meer papieren zakdoekjes, wc-papier en luiers. 

In het vierde kwartaal boekte Kimberly-Clarke een omzet van 4,8 miljard dollar, ofwel een stijging van 6 procent op jaarbasis. Autonoom steeg de omzet met 5 procent. Dit is ook iets beter dan verwacht. De consensus samengesteld door FactSet rekende op een kwartaalomzet van 4,7 miljard dollar.  

Daarmee kwam de jaaromzet op 19,1 miljard dollar uit. Dit is 4 procent meer dan een jaar eerder, en autonoom vertegenwoordigt dit een stijging van 6 procent. 

De nettowinst bedroeg over heel 2020 6,87 dollar per aandeel, waarvan 1,58 dollar in het vierde kwartaal geboekt werd. Een jaar geleden was dit respectievelijk 6,24 en 1,59 dollar. 

Op aangepaste basis kwam de jaarwinst op 7,74 dollar per aandeel uit, waarvan 1,69 dollar in het vierde kwartaal geboekt werd. De analisten die aan de consensus van FactSet bijdroegen rekende op een aangepaste winst van 1,62 dollar per aandeel in het vierde kwartaal.

Daarmee wist de fabrikant zijn eigen verwachtingen te kloppen. Kimberly-Clarke rekende op een aangepaste winst tussen 7,50 en 7,65 dollar per aandeel. 

Outlook 

Voor het huidige boekjaar verwacht Kimberly-Clarke de omzet met 4 tot 6 procent te stijgen. Autonoom zal de stijging 1 tot 2 procent bedragen. 

De nettowinst zal tussen 7,10 en 7,60 dollar per aandeel bedragen, terwijl de aangepaste winst per aandeel tussen 7,75 en 8,00 dollar zal uitkomen. 

Hiermee is het bedrijf iets positiever gestemd dan analisten. Volgens de consensus van FactSet rekenen analisten op een omzet van 19,6 miljard dollar, wat een groei van 2,9 procent betekent. De aangepaste winst zal volgens de analisten 7,79 dollar per aandeel bedragen.

Verder kondigde de fabrikant ook de opstart van een aandeleninkoopprogramma aan. In 2021 wil Kimberly-Clarke voor 5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. 

In 2021 zal het bedrijf de kwartaaldividenden met 6,5 procent laten stijgen. Daarmee zal het dividend van 1,07 dollar per aandeel in 2020 naar 1,14 dollar per aandeel in 2021 gaan. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.