Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING haalt Basic-Fit van kooplijst

Beursblik: ING haalt Basic-Fit van kooplijst
25 jan 2021 om 10:14

ING heeft het advies voor Basic-Fit verlaagd van Kopen naar Houden, naar aanleiding van de lockdownmaatregelen die lang kunnen doorwerken en verwachte verlagingen van de winsttaxaties. Dat bleek maandag uit een rapport, waarin het aandeel ook van de favorietenlijst van de bank werd gehaald.

Het koersdoel voor Basic-Fit bleef staan op 30,50 euro.

ING heeft weinig zicht op de winstontwikkeling en “bevriest” daarom zijn positieve opvatting voor het aandeel Basic-Fit totdat er meer duidelijk is, zei analist Marc Zwartsenburg.

De bank blijft geloven dat Basic-Fit als winnaar uit de strijd komt in de sector van fitnessclubs, nadat de coronacrisis voorbij is, op basis van de sterker worden marktpositie.

Op korte termijn zullen de inkomsten uit abonnementen echter zwak zijn in de eerste helft van het jaar door alle lockdowns in Nederland, Frankrijk en België. Ook de kasstroom en liquiditeit zullen onder druk komen te staan, vermoedt ING.

De onderliggende EBITDA-verwachtingen voor 2020 en 2021 gingen met 18 en 33 procent omlaag naar respectievelijk 97 en 123 miljoen euro.

Omdat Basic Fit geen abonnementsgelden int tijdens de lockdown, verliest het bedrijf zo’n 20 miljoen euro per maand, en per eind februari zal daarom de kaspositie zijn gedaald van circa 90 tot 95 miljoen euro eind vorig jaar tot circa 50 à 55 miljoen euro. Als ook in maart de fitnessclubs nog dicht blijven, wordt het kritieker. In dat geval denkt ING dat Basic Fit er goed aan zou doen nieuwe aandelen uit te geven om zijn kapitaalpositie te versterken.

Het koersdoel blijft staan omdat ING een snel herstel verwacht na de coronacrisis en ervan uitgaat dat de huidige golf van de pandemie een tijdelijk probleem is.

Het aandeel Basic Fit stond maandag 5,8 procent lager op 29,05 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.