Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX blijft binnen stijgende trend & Philips toont enorm potentieel

AEX blijft binnen stijgende trend & Philips toont enorm potentieel
25 jan 2021 om 12:14

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

De Nederlandse beurs blijft opwaarts gericht en voorlopig zijn er ook geen signalen voor een ommekeer. De aanhoudende hogere toppen en bodems signaleren aanhoudende vraag onder beleggers. De weerstand op 671,5 punten(toppen eind 2000) wordt nu genaderd, maar deze vormt slechts een tussenliggende weerstand. Het lange termijn technische plaatje wijst er namelijk op dat de AEX op weg is richting de all-time high uit 2000 vlak boven de 700 punten.

Bij een eventuele correctie zal de beurs in eerste instantie moeten worden opgevangen boven de 632 punten. Ook het 50-daags gemiddelde(blauwe lijn) kan als steunpunt fungeren. Zolang de AEX boven het stijgende 200-daags gemiddelde (rode lijn) noteert blijft het lange termijn plaatje zeer positief. Een slotstand onder de 655,9 (laatste bodem 22 januari) kan een dergelijke daling uitlokken.

technische analyse AEX index

Technische Analyse aandeel Philips (PHIA)

Aan de hand van terugkerende patronen kunnen we trendwijzigingen herkennen, koersdoelen berekenen en uitspraken doen over de meest waarschijnlijke richting van een onderliggende waarde. Een van de meest voorkomende patronen is het hoofd& schouder patroon.

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.