Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs daalt verder

Olieprijs daalt verder
22 jan 2021 om 20:45

De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Op een settlement van 52,27 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,6 procent goedkoper.

Nadat een teleurstellend API-voorradenrapport de olieprijs donderdag al onder druk zette, gebeurde dit vrijdag door een tegenvallend voorradenrapport van de Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten stegen in de week eindigend op 15 januari met 4,4 miljoen vaten tot 486,6 miljoen vaten. Er was een daling voorspeld.

“Dit suggereert dat de vraag naar olie afneemt”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Verder daalden de benzinevoorraden licht terwijl die voor stookolie juist iets opliepen. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg naar 82,5 procent. 

Marktanalist Madden van CMC wees verder op het feit dat ook China niet lijkt te ontkomen aan nieuwe coronalockdownmaatregelen om het virus opnieuw in te dammen.

“China is de grootste importeur van olie wereldwijd”, aldus Madden, die ook aanstipte dat Beijing Chinezen aanraadt om niet te reizen tijdens het Chinese Nieuwjaar dat over een paar weken wordt gevierd.

“Beleggers zijn bezorgd dat de vraag naar olie in China hierdoor wordt geraakt”, aldus de marktanalist.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.