Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AstraZeneca levert minder coronavaccins aan EU

AstraZeneca levert minder coronavaccins aan EU
22 jan 2021 om 22:41

AstraZeneca zal in de Europese Unie minder coronavaccins leveren dan oorspronkelijk verwacht. Dit meldde de Brits-Zweedse farmareus vrijdag.

“Hoewel er geen vertraging zal zijn bij de aanvang van de levering van ons vaccin als we goedkeuring krijgen in Europa, zullen de volumes aanvankelijk lager zijn dan oorspronkelijk verwacht”, aldus een woordvoerder.

AstraZeneca ontwikkelt samen met de Universiteit van Oxford een coronavaccin dat toch nog toe een gemiddelde werkzaamheid heeft van 70 procent. Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, CHMP, zal uiterlijk 29 januari een advies uitbrengen aan het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) over de werkzaamheid en veiligheid.

Het bedrijf wijt de lagere volumes aan productieproblemen. Volgens persbureau Reuters worden de leveringen aan de EU met 60 procent teruggeschroefd.

Volgens de woordvoerder van AstraZeneca worden in februari en maart tientallen miljoenen coronavaccins aan de EU geleverd en worden de productievolumes opgevoerd. De EU rekende voor het eerste kwartaal op 80 miljoen doses.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.