Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse consument blijft somber

Nederlandse consument blijft somber
21 jan 2021 om 06:58

De Nederlandse consument is in januari op maandbasis een heel klein beetje minder pessimistisch geworden. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex steeg van 20 negatief in december naar 19 negatief deze maand.

De deelindicator economisch klimaat ging van -40 naar -39. Over de economie in de komende twaalf maanden waren consumenten een fractie minder somber, terwijl ze over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden een fractie negatiever waren.

De koopbereidheid kwam in januari net als in december uit op 6 negatief. Consumenten waren iets optimistischer over de financiële situatie in de komende twaalf maanden en iets minder negatief over de financiële positie in de afgelopen twaalf maanden. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten ongunstiger dan in december.

Met 19 negatief lag het consumentenvertrouwen in januari ver onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar van 7 negatief. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met 41 negatief.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.