Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Degroof Petercam zet Vopak op kooplijst

Beursblik: Degroof Petercam zet Vopak op kooplijst
21 jan 2021 om 09:46

Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Vopak verhoogd van Houden naar Kopen met een koersdoel van 52,00 euro.

Na een periode van desinvesteringen en lagere investeringen in 2016 tot 2019, gaat Vopak nu een nieuwe groeifase in, meent analist Luuk van Beek. Vopak heeft 1,1 miljoen kubieke meter aan uitbreidingsprojecten in de steigers staan en voert diverse haalbaarheidsonderzoeken uit, zo merkte de analist op. Daarbovenop nam het tankopslagbedrijf recent een belang van 50 procent in drie grote industriële terminals in de Amerikaanse Golfkust voor een bedrag van 310 miljoen dollar, goed voor 2 procent aan extra capaciteit.

Deze uitbreidingen ziet Van Beek als de basis voor de winstgroei in de komende jaren. Bovendien zal Vopak vermoedelijk nieuwe uitbreidingsprojecten aankondigen, waaronder de eerste investeringen binnen het nieuwe segment New Energies. Al deze projecten binnen dit segment bevinden zich nog in een vroege fase en Vopak heeft hier met 10 tot 20 miljoen euro nog maar beperkt in geïnvesteerd. Toch kan dit bedrag volgens Degroof oplopen tot 50 tot 200 miljoen euro, wanneer de projecten in een volgende fase komen.

Degroof ziet de koersval van Vopak sinds september van 15 procent als een goed moment om in te stappen. Het aandeel Vopak koerste donderdagochtend 0,9 procent hoger naar 42,66 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NEPI Rockcastle PLC

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.